Wednesday, December 29, 2010

bye 2010 n welcoming 2011....

 

okkkkkk... signature nie memang degil-tahap-gaban.... uishhhhh, xsukenyerrrrr aku....

n3 kali nie pasal tahun yang makin bertambah, bermakna UMOR pun makin bertambah... yer x???

2010.... aper yang aku wat???

berblogging dengan jayanyer.... even xder follower... *sedihnyer....* acik aku pun xnak jadi follower aku... hampeh kan abang aku nie... jangan sesapa jadi makwe yer!!!! *ayat sakit hati...*
keje n tamat degree n tamat jugak konvoooo nyer.... alhamdulillah... dapat jugak aku keje... xder la aku duk melangut xwat keje kat rumah nie... *even dah 2-3kali tukor keje...*

2011... aper yang aku nak wat yer???? ader sesiapa nak kasik aku cadangan???

agaknyer aku nak pakar masak2 kot... senang isi perut yang semakin kuat berjamming nie... uish, perut aku laaaaa... xboleh lapoooor... dah merengek2...

nak GEMUK!!!! hahahaha!!! aku xgemuk lagi kkkk... jarum tue takut nak naik... xtahu ler kenapa.... agaknyer yer takut dengan tangan sakti aku nie kot....

uish... dush... dush....

Saturday, December 25, 2010

never say never...



xper la yer, kengkawan... signature tue kat atas... yer degil kebenor... xmahu turun... xtahu dah nak wat cenggane... lantak yer la...

tengok x lagi citre anak will smith berlakon... kalau xsilap, tajuk 'karate kid'. kawan aku habaq, baguih ler citer yer... *citer dah berkurun, ko baru nak bagitahu ker???*

nie ader lagu tema cite tue... seswai ler dengan saper yang dah hampir putus asa nak cari keje macam aku nie... zaman sekarang nie, memang susah dapat keje kan...

Justin Bieber - Never Say Never

See I never thought that I could walk through fire.
I never thought that I could take the burn.
I never had the strength to take it higher,
Until I reached the point of no return.

And there's just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
It's my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up up up,
And never say never.

I never thought I could feel this power.
I never thought that I could feel this free.
I'm strong enough to climb the highest tower.
And I'm fast enough to run across the sea.

And there's just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
Cause this is my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

Here we go!
Guess who?
JSmith and Jb!
I gotcha lil bro.
I can handle him.
Hold up, aight?
I can handle him.

Now he's bigger than me,
Taller than me.
And he's older than me,
And stronger than me.
And his arms a little bit longer than me.
But he ain't on a JB song with me!

I be trying a chill
They be trying to side with the thrill.
No pun intended, was raised by the power of Will.

Like Luke with the force, when push comes to shove.
Like Cobe with the 4th, ice water with blood.

I gotta be the best, and yes
We're the flyest.
Like David and Goliath,
I conquered the giant.
So now I got the world in my hand,
I was born from two stars
So the moon's where I land.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,

Wednesday, December 8, 2010

checklist

checklist untuk aku kena wat minggu nie :

1. hapdate blog scintillate, nurul iman n estrada yang dah berkurun xhapdate... ader tamboh satu lagi blog... butik sue-ada... *glamerkannnn...*

2. khamis nie g dungun dengan rozila sebab nak wat clearance.. redhaaaaaa jer la bila kena bebel kekg time g tue. hanya kerana aku la orang last sekali wat clearance sebelum konvo...

3. hapdate resume n memulakan xtvt menghantar resume.. minta2 la dapat keje tue... boleh la aku beraya dengan duit banyak.. nie ciput jer gaji aku... rm6oo+++, tapi aku bersyukur la sebab ader jugak la yang nak ambil aku keje.. mahunyer aku menganggur lelama kat rumah tue, berasap telinga aku mendengar khutbah percuma dari angah aku...

aper lagi yer yang mahu dihapdate kali nie... ape lagi???

4. iye.... yang ini paling penting... kite kena hapdate kan zhi shu punyer cite... dah berkeping2 aku tulis kat notebook tue ha... tulis tangan k, bukannyer menaip... dengan tulisan yang macam cakar ayam tue, entah paham ke tidak, aku pun xtahu la...aku rasa macam ayam punyer cakar lagi elok dari aku punyer tulisan.. betuiiiiiiiii la weiiiiiiii.... ko pernah x tengok cakar ayam kat tanah.. aku punyer lagi teruk dari tue k...

5. yang nie pun kena wat jugak.. tengok balik n3 yang sebelum nie.. coz kena edit segala bagai untuk mengelakkan kengkawan ku juling mata membacenyer... *prihatin kan, suhada nie...* *_____* *dah nak siap dah...* nak hapdate butik pulak... nak bagi korang tengok sampai terbeliak mata... coz tudung2 kat situ memang beshhhh... pakai pun beshhh... promote promote...

aku rasa ini jer kot checklist yang aku kena wat untuk minggu nie.. selain dari menggosok baju... malas weiiiiiii nak gosok baju. sebab tue la, kalau ko perasan, aku akan pakai baju yang ala2 xnampak yer punyer kedut.. baik punyer pilihan kan.... lain kali aku nak pilih kain senang gosok la pulak... xpayah duk perah2 tenaga nak gosok baju...

6. ha!! ader lagi satu aku kena wat... *baru teringat* jumaat nie g mydin mall. kena beli barang dapur. mahu le beratus2 habis kat situ jer... minta2 la cukup duit tue.. mahu mengigau kalau duit aku xcukup... kalau kat kedai makan, boleh la aku mengelak dengan basuh pinggan... ini shoping komplek..... mana mahu cari pinggan untuk dibasuh maaaaa...

otw balik tue, kena singgah kat farmasi beli pil untuk cantikkkkkkkkk.... aderlah pil tue, cekde yang suggest. rasanyer nama singkatan yer EPO, agak2 aku la. aku pun dah lupe nama yer.. ader diskaun, tue yang nak beli tue. kalau xder, tengok jer laaaaaaaaaa...

nak singgah jugak kat ayamas. nak pilih ayam black pepper. dah lama ko teringin nak makan.. *sebenornyer dapat free kupon dari tm...* credit to tm... hahaha...

agak2 ko la kan. baik jahat tak aku nie, kalau aku beli ayam tue n makan family aku jer.. enna+cekde tue memang suka la kalau dapat makan free. masalahnyerrrrrrrrr aku macam xberapa nak suka la kalau ader enna. enna nie dikira macam anak2 kak long la. kalau ko xsuka dengan perangai anak kak long time makan, cenggitu jugak la ko xsuka dengan perangai enna....

adios, bebeh.. nak pergi melawat n3 lelama dulu k.....

zhi shuuuuuuuuuuuuuuuu...

uwaaaaaaaaa, zhi shu ku kembali lagi. ish ish ish... jangan jeles yer kengkawan, zhi shu memang sayang aku lebih. *perasan  la ko nie, kecilll. ko ingat zhi shu tue ingat sangat ke kat ko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*
tapiiiiiiiiiiiiii
betul kengkawan..................... aku ulang citer tue bebanyak kali. sampai aku boleh budget kat mana nak kena ulang banyak kali. kat mana nak kena betul2 mengadap lappy, jangan duk mengenyam x tentu hale.............. siap upload video kat blog aku nie jadi theme iswak. gila ko nie, kecilll. terlampau obses pun susah jugak kkkkkkkk. jangan obses sesangat.........

harinie duk ulang lagu tue jer. kesian pulak ke sebah, terpaksa mendengar lagu yang entah aper2. dah la xpaham makna lagu tue. aku nie duk dengar jer. paham nyer yillekkkkkk..... kalau yer kata 'wo' ke 'shi' ker, aku boleh la hentam makna yer lagi... sekali koooo, yer cakap lelaju, aku terus lelaju kan diri wat macam pekak badak sekejap... hehehehe...

tapi memang betul k. zhi shu bila dah kahwin dengan xiang qin nie kan, yer akan jadi lebih memahami. ingat masa yer nak kahwin n try gown tue. bila xiang qin xpaham makna ayat yang zhi shu bagi, teruih yer explain kasi bebetul paham.  itu la makna perkongsian yang sebenor. kite kena bagi partner kite paham aper yang kite nak sebenornyer. itu la makna nyer perfect communication.
zhi shu akan jaga xiang qin macam zhi shu jaga diri yer sendiri.

bila ko rewind banyak kali citer nie, ko akan paham betapa dalamnyer cinta zhi shu kat xiang qin even xiang qin macam lembab sikit otak yer. tapi bagi aku kan, yang lembab itu la penawar segala2nyer.. sebenarnyer zhi shu penjelesssss orang nyer. kalau ader jer lelaki yang dekat dengan xiang qin... siap la ko, xiang qin... yer akan merajuk even xiang qin xlayan lelaki itu. kecuali la kalau zhi shu tahu lelaki itu saper n camner........... macam senior yer time belajar dulu...

aku suka masa part :
1. try gown kahwin. masa tue kan, yer bagi makna sayang yer kat xiang qin tapi xiang qin x paham. so, terpaksa la zhi shu nie memahamkan xiang qin. tapi aku memang suka la part nie.. hahahaha... so swettt...

agak2 korang kan. nanti husband aku translate sayang yer camner. entah2 yer akan habaq mari kat aku, ko pakai seksi-kemeksi-aku-sayang-ko-lebih, mahu meratap 40hari aku duk mendengarnyer... atau pun, yer duk bagi peringatan ko-masak-best2-konferm-sayang-lebih..... aku terus p masuk dapur, xkuor2 dah...

masa nie ko boleh tengok la, camne zhi shu layan xiang qin even mak yer ambil video. ko jugak boleh tengok betapa menggelabahnyer zhi shu bila xiang qin cakap yang yer tue sengaja jer cakap nak kahwin dengan xiang qin tapi sebenornyer xmboh pun... jelingan mata menyedihkan dari zhi shu.... :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.