Thursday, October 20, 2011

FM foto free!


 saper nak join GA nie boleh klik sini. due date 30hb Okt nie....


Tuesday, October 11, 2011

~ ichikami ~


nie shampoo. kahhhhh macam la orang lain xboleh nak detect. pangggg nak? dapat nie as free sample from freebies tapi under aper, jangan ditanya, aku luper.

yer bagi sekali dengan conditioner. tapi aku xguna lagi cox rambut aku nie style sensitive. memang amat2 takut untuk apply benda yang aku xpasti.

sebelum nie guna head n shoulder. ok. kelemumur hilang even xsemua. tapi hilang la jugak dari aku duk garu2 time panas2 amat tue. cuaca yang amat2 panas nie memang agak menensenkan bagi aku. lebih2 lagi bagi orang yang pakai tudung everyday g keje. nak bagi rambut tue ber-udara pun kena tunggu time rehat. tapi kalau rehat la timenya ko nak wat seme benda, memang xder rehat la rambut ko. kusam2 jer kulit kepala aku nie ha!!! so memang nak kena cari shampoo yang seswai dengan kulit kepala. 

sebelum nie aku pakai entah jenama apa entah. memang teruk kepala aku. oooo yer. aku xsuka potong rambut kat kedai sebab nanti diorang akan suggest untuk cuci kepala n pakai shampoo diorang. aku jenis malas nak berkira so aku on apa2 jer. bila dah balik rumah, mula la aku merungut xhenti2. that's my usual habit.  adik n kakak2 aku memang dah lali dengan habit yang nie. diorang dah malas nak layan, dengar jer la aku membebel xhengat dunia nie. =.=

shampoo nie xtry lagi. ader kat bilik air tue. hujung minggu nie baru nak me-nry. bukannyer aper. kalau ader apa2 perubahan kat rambut aku nie, boleh la aku membebel ikut ym kat adik aku. xder la ganggu masa dia nak menidor. ok, ini adalah amalan yang seharusnya korang x ikut. jangan membebel pada orang yang xspatutnya. -.-

kalau ikut penerangan yang aku dapat dari sample dia tue. seswai la dengan aku punyer condition rambut n kulit kepala. dia boleh repair balik condition rambut tue kasi stabil. aku luper ramuan dia sebab semuanya dalam japan. masa nak baca ramuan dia tue, aku siap skype lagi dengan member yang belajar bahasa jepun. ate aku nie belajar mandarin xlepas2, camner nak masyukkkk bahasa lain?
dia ader jugak bagi translation kat kertas, tapi aku lagi pueh hati bila kawan aku translate. padahal aku saja nak gedik2 dengan kawan aku. saja la nak tunjuk2 yang aku dapat produk dari japan. =.=

lagipun ramuan2 dari japan nie biasanya menggunakan nature product. so disebabkan itu, aku nak me-nry. mana la tahu kot2 menjadi dengan kulit kepala aku yang terlebih sensitive nie. =.= saper yang pernah try produk nie, sila la bagitahu aku camner yer. boleh la kita kongsi2. :)


 

Monday, October 10, 2011

burberry body perfume


oooooo 1st time dapat free perfume. sebelum nie ader jugak dapat free. tapi from my sis. bukannyer dari mana2. dia jer la yang rajin mengetest-membeli tapi xpernah pakai untuk diri sendiri. bila beli jer konpem2 bagi kat orang lain. kalau x aku, adik yang dapat. bila tanya apsal beli, kan dah ada berlambak kat almari tue. konpem2 dia jawab, 'angah try kat kedai tadi best bau dia. tapi perfume angah ada lagi. korang ambik jer la yang nie.' angah, kami suka jawapan tue. kalau ader, kami nak lagi yer. :")

angah aku memang giler perfume. bexday present, perfume. raya aidilfitri kasi perfume. nanti aku nak tengok raya haji nie dapat ke tidop. raya2 haji sebelum nie memang kami dapattttttt.

bau dia best. 1st try n terus terpikat. nak pakai banyak2 kali sehari pun terpikir. sebabnya sekali calit kat tangan, bau dia tue bertahan dari pagi aku pakai nak p keje sampai la aku balik. :) opismate pun tegur kata bau perfume aku wangi. nak kata kuat xla kuat sangat. nak kata xbau, bau jugak la bila aku ader. hehehe =) sampaikan diorang tertunggu2 aku masuk opis semata2 nak ambil bau perfume.

bau dia pun boleh bagi inspiration xnak kasi mengamuk+stress time keje. bila aku dah xtahu nak wat keje camner, aku cium balik bau dia yang aku palit kat tangan. sampaikan one of the customer pernah tanya aku apsal aku selalu sangat wat2 kesat peluh kat tangan. aku hanya mampu tersenyum jer. dalam hati, 'yer pakcik. saya memang suka buat macam nie. nak kawal stress saya sebab pakcik nie banyak cekadak sangat.'


Friday, September 30, 2011

thanks tune talk

thanx tune talk for this. hehehe...... :)))))

percuma simcard. yeahhhhh boleh BIS. orang kata kalau BIS dengan tune talk lagi murah. betul ke tidop, xtahu la aku nyer. aku mana pernah guna BIS lagi. nie pun duk guna wifi streamyx. kalau la aku p keje jauh nanti, xtahu la gaya aku malam2. meroyan tenet kot. aku memang jenis xboleh hidup tanpa tenet. dah cuba untuk 3hari tanpa tenet. last2 aku merayap ke cc walaupun aku xkenal orang kat dalam tue camner. kalau kat kampung nie, aku hanya akan p ke cc yang aku dah kenal owner dia jer.
yesssss i admit. aku memang cerewet orangnya. :p

masa dapat simcard nie, poslaju yang hantor. aku dah blur. saper pulak yang kasi hadiah nie. dahla sekeping jer kertas kat dalam tue. posmen pulak luper nak ambil copy untuk dia. lagilaaaa aku seram.
kang ader yang hantor macam2 kat aku n aku nak mengadu camner. xder bukti. xker serammmmm tue.

dengan takut2 aku n adik buka parcel tue. n tadaaaaaaaaa syukorrrrr i dapat simcard u, bukan benda pelik2. :) kena beli handphone lagi satu nie. sekarang nie dah ada maxis+celcom. handphone apa yer yang seswai dengan tune talk nie? bb? samsung galaxy tab 10.1'? hahaha pangggggggggggg!!!! terkesima sebentar. sekarang bertambah lagi satu. minta2 la kerajaan x adakan tax untuk top-up. kalau x, merana aku.

no untuk yang nie spesel. cox aku request n accepted. maknanya xder orang guna lagi nombor tue. tahu pasal free simcard nie pun, masa freebies war2kan pasal hal nie. nak try jugak la. mana la tahu kot2 ader yang tersimpang jauh ker. boleh la jugak mengetest freebies nie. n ianya x menghampakan aku. :')

tapikan, camner nak top-up simcard nie. xpernah pulak aku tengok kat terengganu nie ada yang jual top-up untuk tune talk. ker aku yang xtahu? sekian, aku yang ketinggalan.


~ nescafe gold ~

dapat nie lagi. heheeeee.... thanx nescafe

ok, aku bukannya peminat setia nescafe. kalau yang 3-in-1 pun, aku dah macam zombi bila minum. niekan pulak yang jenis original macam nie. lagilaaaa aku xboleh tidor malam. golek2 tengok citer pun, belum tentu lagi aku lelap. untuk sample nie, dia kasi 4bungkus yang kecil2 tue. aku hanya mampu rasa satu jer, yang lagi tiga aku kasi kat maksaudara. :p

yang sebungkus aku minum tue pun dah bergelen2 air masak kena minum n tidor pukul 3-4pagi, then pagi tue masuk keje pukul 9, memang xder la makna la aku nak minum lagi tiga tue. baik la aku sedekah kat maksaudara aku, ader jugak pekdahnya. kalau time belajar dulu maybe ader la kegunaan nescafe nie. boleh stay-up study. tapi aku nie gaya stay-up last minute, maka selalu la kena ceramah free dek kawan2. maka kawan aku telah mem-banned aku dari minum nescafe 3hari sebelum paper.

style minum yang xpatut korang contohi. esok nak paper pagi n banyak lagi chapter x cover, maka malam tue aku hentam nescafe panas2. hehe..... saper nak contohi boleh, tapi akibat yang belakang2 sila tanggung sendiri. =.=

yang nescafe gold nie beshhhhh... xpahit sangat n gula dia tue 'sedang'2 jer letak. dia bau pahit tapi rasa manis. saper yang pernah minum air teh perisa karamel tahu la camner rasa dia. yang teh karamel nie pulak beza. ko bau pahit tapi sebenarnya manis. bila dah masuk mulut manis, bila ko kemam lama2 dalam mulut n hujung2 saki baki dalam cawan tue, ko boleh rasa dia punya pahit. macam rencah kehidupan pulak kan. -.-

nie la rupa teh karamel bagi sesiapa yang xpernah tahu. sila la cari kat kedai bagi sesiapa yang nak try. :)

p/s : my acik xminum teh karamel nie dengan gula. katanya karamel tue boleh dianggap sebagai gula. korang camner?


Thursday, September 29, 2011

thanks kotex


yang nie free sample form kotex. just register pung pang pung pang, maka dapat la yang nie. boleh la try camner rasanya. sesiapa yang belum pernah daftar lagi jadi member kotex nie, sila la berbuat sekarang. boleh dapat banyak info+hadiah menarik2.

sebelum lanjutkan n3 nie, peringatan untuk korg. n3 nie untuk pompuan only. lelaki boleh nak baca, dendiam sudah lepas baca. jangan bising2 k.

aku memang pengguna tetap kotex. jenama lain, aku 'kureng' sikit. xtahu la kenapa. fikiran aku kot. memang dari zaman dulu2 lagi, aku dah start kotex nie. kalau pakai jenama lain, mula la fikir lain + luar alam. :p  kakak aku ajar aku pakai benda alah nie pun, diajar dengan kotex.

dah try pakai banyak kali kotex pantiliner nie. tapi harinie pakai, esok x, lusa pakai, tunggu minggu depan pulak. camtue la. memang xkan pakai hari2.

lepas jer baca blog kakdi, terus aku pakai sokmo2. selama nie main pakai-x-pakai-x jer. bila kakdi bagitahu apa yang akan terjadi n apa yang kakdi bagitahu tue pernah terjadi kat aku, maka aku pakai sentiasa. takut okeiiiii. dah tua2 nie la baru teringat, zaman anak2 dara dulu xdernya aku nak beringat. errrrrrr..... peringatan : aku belum kahwen tapi maksaudara2 aku dah sibuk suruh kahwen. =.=

seronok pulak bila dah pakai nie. macam teruja nak tahu apa yang akan terjadi. dia ada banyak pilihan perasa. nak yang original ada, nak green tea ada. macam2 ada. macam astro pulak kan? tapi aku minat dengan green tea dari kotex. setakat nie yang aku jumpa, jenama lain ada yang original jer. ke ada tapi aku xtahu?

mula2 tue memang macam xberapa nak ok sikit. ada macam gatal la, itu la, xselesa la, ini la. lama2 pakai macam best pulak. kalau xpakai se hari, mesti rasa lain. xpercaya? korang try la sendiri. baru tahu 'feel' tue camner.

sekarang nie pun kotex ader wat promosi yang letak pantiliner dalam kotak2. aku beli yang nie la. kotak2 dia pun lawa. murah pun murah. kalau aku rasa macam dah xder sangat kotak nak kasi present kawan, aku hentam kotak nie jer dulu.


 

Monday, September 26, 2011

nesvita 3-in-1


yang nie saya dapat sample from nestle. tahupun masa jenguk blog ifa. yer dapat free sample, aku pun apalagi. nak mencuba. mana la tahu kot2 ader rezki aku, boleh percuma nesvita nie. :) yer, ader rezki aku. syukorrrr..... balik jer dari KL-johor hantar adik aku belajar. bertimbun parcel sampai rumah. one of them is thisssssss... from nestle.... (-.-)v  i loikeeeee......

memang suka nesvita. dari zaman duk hostel lagi. siap paksa ayah belikan kalau nak p lawat. ianya senang nak minum. just letak air panas, kacau2 n then siappppp... xpayah dah nak pikir kena letak gula berapa sudu, kena tambah apa ker. kalau nak tambah susu tepung, sedap jugak. tapi bukan aku la orangnya. aku hanya minum susu tepung sajerrrr... original punya tepung susu n nespray only, xletak gula or apa2. :') brand lain xboleh terima. tekak budak kecik kot.

tiga2 nie aku balun sendiri. x kongsi dengan sesiapa pun. adik aku nak? sila berkunjung ke kedai yer, dik. :p jangan duk merengek2 kat sebelah aku.


lagumu laguku


saya dapat nie dari freebies @ thestar yang saya join entah bila. agak2 luper bilamana aku duk approve jer sapa2 yang request. saya memang suka join GA, contest or apa2 jer lah yang boleh mengurangkan tensen saya nie. jangan bagi saya teka teki, saya memang merangkak nak jawab. huhu

saya dapat emel, kata menang cd nie. serieslyyyy saya memang xtahu nadhira nie saper. main hentam jer masuk contest. xkisah dah contest apa.

mula2 yer kata boleh datang ambil sendiri. aku dah syokkkk nak g kl nie. dah terbayang dah nak jenjalan, shopping, jumpa kawan. gosip2an. sekaliiiii kakak aku kata, xpayah. biar dia jer p ambil. baik, kak. adikmu ini menurut perintah.

emel balik tanya, boleh x kalau orang lain ambil behalf of me. yer jawab ok, just bagi nama n bila dia nak mari ambil. yer balas emel xlebih dari 3jam even aku emel dia lepas office hour. memang punctual la mamat nie. aku pulakkkkkkk.... tergedik2 nak bagi nama. :p tanya kakak, bila boleh ambil. disuruhnya menunggu dulu. bila dah nak balik kampung nanti, singgah sana n terus balik. okkkk, fine. rumah ko sekangkang kera jer dari opis mamat nie. aku xreply emel tue. aku tunggu akak aku bagi kata putus. yer la. kang aku mereply, menunggu mamat nie. kata nak smpai, xsampai2 jugak. berasap mamat nie, aku xtanggung..... =.=

last2, kakak aku sampai rumah beraya tanpa aku membalas emel tersebut. maka tiada la cd tersebut untuk diberayakan. aku dah kuciwaaaaa n siap marah2 kakak aku lagi... kakak aku kata, terlupa nak kasitahu. lagipun jalan jemmmmm memanjang. kakak aku memang xkan jalan kaki nak p mana2. paling2 koman pun, dia akan suruh kawan dia hantarkan. nak naik teksi@bas? agaknya tunggu kucing bertanduk kot. mentang2 dah ader kete, xnak langsung jalan kaki.-.-

aku ingatkan dah xder rezki cd nie. sekaliiii lepas raya, yer hantor emel minta alamat n seangkatan dengannya nak pos. alahaiiiii kalau ku tahu boleh pos, dah lama aku kasi alamat, pakcik. aku baca syarat dia haritue, katanya kena ambil sendiri kat opis. ker mata aku dah rabun banyak? ehmmmmm.... kena g wat spek nie. ader sesiapa nak sponsor? :")

lagu dia best. nak dengar? erk...... tunggu aku rajin dulu yer. lambat bebenor tenet nie mendownload lagu.


Sunday, September 18, 2011

tq stabilo

tq stabilo for this!!!
.
.
.

 sample yangg aku dapat. hehee... suka suka suka :)

 nie la contoh pen yang dapat tue. biru n hitam. dua2 dah dicuba n very satisfied. ader lagi x sample, stabilo? *wink*

dah dapat lama dah hadiah nie. tapi biasa la, kalau tuan empunya blog kepala dia macam agak2 pusing penangan nescafe. maka n3 nie pun up la time pen nie dah digunakan barkali2 tanpa henti.=)

memang besh la guna pen nie. lancar jer. n mata dia xder la besar mana n xder la kecil mana. aku nie memang agak 'berangin' sikit la kalau bab2 pen nie. nak tulisan lawa jerrrr memanjang. nak beli pen, memang hazab la saper yang soping dengan aku. pen sebatang, belek macam nak beli sekarton.

ia la, orang kata, tulisan tue menunjukkan personiliti seseorang. kalau la tulisan ko tue macam cakar ayam, orang dah boleh predict ko nie macam mana...hehe :) jadi untuk menjadikan personiliti aku nie seperti low-profile, sila la cover dengan tulisan. hahaha!!! aueeeewwwww... low profile koooo... (-.-)v

sesiapa yang nak rasa keseronokan guna pen nie, boleh la p cari kat kedai. jangan tanya aku, stabilo still bagi free ke tidop sebab n3 nie sepatutnya up berkurun yang lama.


Thursday, July 28, 2011

aku nak FM ni


 saper nak join, boleh klik sini yer... due yer 30 Julai nie...


 

Wednesday, April 27, 2011

tolonglaaaaa respon yangggg oiii!!!!!!!!!

n3 kadar2 jer sebab dah nak masuk tidor...

blog aku nie lambat x korang nak load??? tadi aku check berat blog nie n its 166+++... orang kata, kalau berat kurang 100, baru la gempak... smoothhhhh jer orang nak landing blog ko... betul ker???


 

Thursday, April 14, 2011

mai la vote nie...



nampak x anak2 comeiii di atas tue??? yang no 3 anak umie n yang no 35 tue anak mamrifqy... *betulkan saya, andai saya salah...* diorang ader masuk satu contest, n minta la korang2 seme vote for them... aper lagi meh la kiter vote deme2 nie seme...

ader hadiah tahu untuk mereka2 yang sudi vote for them... nak tahu camner nak vote??? meh klik sini... due yer 21 Apr nie... ader masa lagi kalau korang nak vote... saya nak tag sesiapa yang sudi jenguk n3 nie... hehehe :)


 

Saturday, April 2, 2011

thanks nad but so soriii...

 korang ader ingat x dedolu aku ader habaq yang menang GA yang nad wat kan... GA yang kat blog nie... ingat kan??? kannn... kannn... jangan kata x hengat, aku sentap karang!!! majuk la camnie!!! *hentak2 kaki n bungkus diri dengan selimut*

nak wat n3 nie sebenornyer dah lama... hehehe... tapi biasa la aku nie kan selagi xder masa yang betul2 free, xder maknanyer nak jejak blog... *eh, blog lain boleh pulak aku BW...* kui kui kui...

kan aku dah menang as one of the pemenang yer kannn... hadiah yer surprise!!! aku pun teruja la nak tengok aper hadiah yer... memang teruja kooo!!!

selalunyer kalau wat GA or contest, mesti dah isytiharkan awal2 pemenang yer akan dapat sekian sekian sekian... tapi nad xwat cenggitu... kiranyer macam nak kasi ramai join n kesemenyer  *termasuk aku* duk menunggu aper la yang surprise kebenor hadiahnyer... cenggitu la...

tunggu punyer tunggu, nan ado... aku rileks lagi... sebab aku dah tahu yang nad nak pos dah hadiah yer based on the blog la... yer hapdate kat blog, kata hadiah GA bakal dipos n akan dapat 2-3hari kendian... aku soka!!! sokaaa!!! tetiap hari duk menunggu posmen jejak rumah aku...

last2, satu hari tue... balik keje, kakak aku kata ader surat untuk aku... kenapa entah, surat aku jer mesti time aku keje... xder ker posmen tue nak menganto time sabtu... baru la aku melonjak-terkinja2 kat depan posmen tue... *sedor la sikit, ko tue keje...* huargh... huargh!!! huargh!!!

aku pun lekas2 masuk bilik n belek2 surat tue... tapi ader satu ketidakpastian bila aku nampak surat tue... something yang aku rasa macam nak meletup berapi2...

nak tahu aper dia??? saper nak tahu??? tadi xder orang ingat n3 mana kan... kan kan kan... jadi aku pun xmahu habaq la, aper dia... *lari masuk bilik xkuor2* xdaq aih... aku habaq nie!!! *senyum simpul2 depan cermin*

surat ku dah berbuka... xtahu saper yang buka... biasanyer kalau kakak aku yang buka, yer akan sound aku awal2, "ko dapat surat tadi... tapi kakngah dah bukak dulu..." tapi kali nie, "ko dapat surat tadi... kakngah letak dalam bilik..."

rileks... rileks... p tanya dulu kakngah aku or sesiapa yang ambil surat tadi... kakngah aku kata, memang surat yer cenggitu... xder orang usik2... aku konpius!!! nad nie nak wat april fool ke aper nie... aku dah menggelegak tersenyum simpul dah time tue... xper, rileks dulu... mengamuk2 kendian... baling2 susun2 pinggan pun kendian... last2 nad cakap, aku suppose dapat gelang tangan... gelang tangan hokeiii, bukannyer sekeping kad yang terselit kat sampul tue...

aku sedih... sob sob sob... uwaaa!!! apsal gelangku bertukar dengan kad... magic ke aper nie??? saper nie yang pejadalkan aku!!! aku blur... xtahu nak salahkan saper... nak salahkan posmen, xtahu nak salahkan atas kesalahan aper... nak kata, yer ambil gelang aku... yer tue laki, xkan la laki pakai gelang pompuan kot... nak trace pun xboleh cox yer guna pos biasa n memang susah nak trace kalau xder kod2 segala bagai nie... nak salahkan jiran tetangga pun xboleh... sebab surat tue sampai kat rumah aku... n bukannyer duk menyinggah mana2 sebelum sampai kat tangan aku...

xtahu dah nie nak cari kat mana gelang tue.... sampai la nie aku duk terkenang2 gelang tue... camner la rupa nyer yer... aku nie memang kemaruk sikit kalau bab2 gelang+rantai nie... kalau gelang tue berharga 20sen pun, aku boleh simpan sampai la nie... nie kan pulak gelang yang nad bagi, lagiiii la aku terkenang2...

p/s : kepada sesiapa yang terambil gelang tue, tolong la weiii pulangkan... pulangkan!!! *pakai baju kaftan putih n kirai2kan tangan kat depan kipas yang tengah berputar laju*


 

Friday, February 11, 2011

thanks maziati...

menang!!! menang!!! menang!!!

"kalau kiter rasa gumbira, tepuk tangan... plap.. plap... plap... kalau kiter rasa gumbira, hentak kaki... hentak... hentak... hentak..."

itu perasaan aku biler tahu aku menang GA yang maziati wat... dah lama terperam n3 nie, baru sekarang ko wat!!! ish... ish... ish...

balik keje n tengok kat atas rak dalam bilik, ader pos express stated my name n dari shah alam... aku dah berpeluh2 dah nie... mana la tahu kot2 uitm cari aku... al-maklum la pelajar yang bermasalah beretika memang camnie... kalau wat cilap jer, mesti gelabah x tentu hala... lebih2 lagi tang alamat tue... memang alamat uitm shah alam... lagi la aku gelabah trang trang trang...

tengok isi dalam... waaaaaa, aku terujaaaa... pasal aper??? bukan dari uitm... itu yang paling UTAMA!!! kejam dop aku nie??? xkannnn...

okkk... isinyer aderlah....

...................

..........................

........................

..........................

.....................


FM DARI ABU DHABI... *sowiiii, xder gambor....*

dah tempek kat fringe punnnn... anak saudara seme terujaaa nak lekat2 kat situ...

actually, maziati ader dua blog... satu untuk contest2, klik sini yer... yang lagi satu tue, untuk life yer, klik sini pulak...

sesaper yang rasa:
a - xder keje nak wat... ataupun kemalasan melanda diri anda... ader keje tapi macam xnak habihkan lagi keje tue...
b- jari amat rajin untuk menaip... dah xtahu nak taip aper dah... 
c - lenguh BW kat blog orang n nak rasa kehebatan blog anda sendiri...

aderkah anda seperti diatas??? kalau ader, sila la klik yang contest tue... maka mulakanlah dengan penuh azam-iltizam yang membara di dalam diri untuk wat new n3... mana la tahu kehebatan blog anda terserlah, boleh rexki pulak kannnn... macam aku laaaa... *nak jugak menyelit!!!*

yang pasal journey yer tue, aku baru tahu masa hadiah sampai kat rumahhh... soooo akan ader sesi jejak-menjejak tuan tanah blog nanti...  tue jer la kotttt.... adios!!!

eh ader lagi!!! menang GA dari nadiah... nanti aku wat n3 pasal tue biler hadiah dah ader kat tangan kkk...

Tuesday, January 25, 2011

money guess


kali nie join contest yang syam buat... sesaper yang nak join, boleh klik kat sini... start harini n last date yer 15hb Feb nie...

saya teka rm177.50...

saya nak tag intanzcraft untuk contest nie... boleh???

my favourite artist

saya join GA lagiiiii... hehhehe... sesaper yang nak join boleh klik kat sini yer... jom la kiter kongsi reramai artis pojaan hati kiter....

kena jawab soklan kannnn... jommmm jenguk jawapan saya pulak....

soklan2 nyer aderlahhhhh :

  1. siape favourite artist korang ? (tak kesah korea , eng or wateva . and group pon boleh )  ~joe cheng~
  2. nape suke dye ? ~he sooooo sweeettttt...~
  3. bagi 3 point pasal dirinye  . . ~caring, pandai nyanyi *suara yer beshhhh..., rambut yer cute kannnn...~
  4. nyatekan 2 lagu/drama/filem yang dye nyanyi/berlakon  ~they kiss again n love or bread~
  5. ape yang korang nak buat kalau jumpe favourite artist korang ?  ~tergamam... senyummmmmm....~
  6. kalau birthday favourite artist korang , korang nak bagi hadiah ape ? ~wish besday in malay.... *yer paham ke tidak nie???*
nak kenal x joe cheng tue yang mana????

yang nie la....

....

kat bawah nie ha!!!


ok... sekarang saya nak tag,
hannan
miszsheyla
mama mirza

Hadiah FM dari Abu Dhabi


saya join lagi GA yang sukasuki wat... sesaper yang nak join, boleh klik kat sini cecepat yer... due yer pun dah malam nie *25hb Jan, pukul 12 tengah malam...* sempat lagi kan aku joinnn...

Monday, January 24, 2011

cara rompak zaman sekarang.....

zaman sekarang nie zaman yang penuh dengan pancaroba kan... nak pergi mana2 pun takut... *aku ler tue...* series la weiiii... aku nak g kedai yang hujung kampung tue pun takut... even time tue pukul 8malam... macam lahabau jer orang zaman sekarang... xder sivik ker aper???

kat kampung aku nie, dah ader perompak guna kekdah baru... aku pun naik seram nak duk rumah nie... dah la aku dengan mum jer kat rumah nie... time cuti, baru ler aku rasa aman-damai-selamat sikit duk rumah nie... kalau x..... memang aku akan pandang-jeling jer kat tingkap-pintu tue... memang x aman-tenang la tido aku memalam...

macam nie yer kekdah nyer... jangan pulak korang p amalkan... x elok kkk...

perompak akan bagi salam... *nampak macam baik jer kan...* tetibaaaaa... kalau tuan rumah xder, teruihhh kebas ape yang aderrrr... kalau boleh ubat gigi pun, ubat gigi yer baham... nak wat per la dengan ubat gigi tue...

macam dah kemaruk jer orang zaman sekarang nie... sampaikan bende yang xpenting pun, ko nak jugak... kalau ubat gigi tue jenis emas-berlian tue, logik la ko nak kebas tue, logik la jugak.... iniiiiiiiiiiiiiii...

kalau tuan rumah tue kuor time bagi salam tue... yer akan kata la, yer nak jumpa someone tapi padahal nan adoooo... yer kata la, yer nak jumpa ahmad ker, timah ker, pakmat ker... kalau yang kuor tue, nenek tua... lagi la koooo... tetiba jer nenek tue dah kena ikat la, itu la, ini la... anak2 muder zaman sekarang nie memang xder adab langsung ker??? xbelajar adab ker aper budak nie... aishhhh...

nie pulak citer aku... bebenor okkk... xder nyer menipu...

malam tue, lebih kurang pukul 12tengah malam.. aku n my mum jer yang ader kat rumah... mum kejutkan aku... katanyer ader yang bagi salam tapi sebab aku mengantuk-tahap-gaban, aku wat booo layan jer... esoknyer aku tanya my mum... katanyer memang betul... aku ingatkan mimpi jer... sekali kooooo... betul rupenyer.... terkejut aku...

mak sedara aku pun bagitahu ler.. tue ler taktik orang zaman sekarang... memang dahsyatttt... aku pun xterpikir nak wat cenggitu...

katakanlah malam tue aku terbangun... agak2 nyer aper yang akan terjadi... entah2 kuor suratkabor muka depan nie... ishhhh... memang menyeramkan...

tue la... pompuan memang kena ader pelindung... kalau ko ader black-belt *ye ker perkataan nie???* pun kira ok la dari xder langsung kan...

bile dengar jer aper yang mak saudara aku tue cakap, teruih aku g youtube n cari video taekwondo... haha :)) takut koooo...

Sunday, January 23, 2011

follower...

kali nie aku memang pening-tahap-giga bilamana.... ader someone kater aku xfollow yer... padahal setahu aku, aku dah follow blog yer tue dari zaman-tuk-kaduk lagi... dari zaman yer habaq kat aku, yang yer ader blog... boleh plaq camtue...

aku pun berfikir sejenak... ehmmmmmm... ok... maybe ader gangguan-istilah kat situ... check balik kat yer punyer follower n KONPEMMM nama aku xder.... dah gelabah dah aku nie... dah la aku nie sorang yang mudah gelabah... lagiiiiiiii la aku penggelabah bila jadi camnie...

selidik2 punyer selidik... n tanya punyer tanya... rupenyerrrrrrrrrrrrrrrrrr.... aku kena g kat blog yer n klik kat follower yer, baruuuuuu la aku nie follower yer...

korang tahu????

aku baru tahu.... penjakun betul la aku nie... erk!!! ker ader yang terasa... soriiiii... kalau anda sekalian terasa... :))

10sen pun berkira...

situasi itu....

hari : luper la..
masa : petang *agaknyer pukul 6lebih kot...*

macam nie... my mum nak biskut, tapi dah habis stok pulak... nak g pasaraya macam malas pulak.. so jejak la kaki nie kat kedai area2 rumah nie... belek2 biskut... pilih la biskut nie... n barang2 lain... beratur kat kaunter... lepas jer mamat-makcik-pakcik, my turn... scan harga..

aku : kak, bukan ker biskut nie rm6.40...

pekedai tue pun jenguk balik tag harga n mesin harga yer...

dia : yer laa... rm6.40...

lepas jer bayor... kedengaran la suara kat belakang...

dia : bukannyer banyak pun... 10sen jer... itu pun nak berkira...

aku pandang belakang tapi yer wat kira2 barang orang belakang aku...

hati aku : kak, aku nie bukannyer nak berkira 10sen tue... aku cuma tanya jer..

mentang2 la kedai ko nie memang sentiasa berpengunjung, maka ko boleh wat sesuka hati jer keeeeee... lantak la harga yang ko tag tue sama ke x dengan mesin ko scan... cuba bayangkan kalau ader pengunjung yang lagi cibai dari aku... mulut yer dari besar dari mulut aku... baru ko tahu langit tue tinggi ker rendah... *baca : geram*

kalau ko tue keje kat mydin ke, giant ker... konpem2 la xsampai 2,3 hari ko keje kat situ, memang dah kena buang agaknyer...

Friday, January 21, 2011

tepung dan kek

saya pun nak join jugak GA yang nie... GA nie mama mirza yang wat...

saper yang nak join, boleh klik sini cecepat yer... due yer pun dah nak dekat, 31hb Jan nie...

saper yang suker kek???? ooooo... my bro.... boleh makan 2biji tue sekali ngap jer... memang xtoleh-kiri-kanan dah... "zulkifli" and "mohd adam haziq"... hehehe... :))

Thursday, January 20, 2011

vote and win

saya nak join lagi... hahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! saya dah jadi addict dengan contest-GA-bende-alah nie.... :))

sesaper nak join saya, boleh klik kat sini cecepat yer... due yer 28hb Feb nie... lambat lagi kannnnn!!!!!!!!! jom reramai klik yer.....

lawakan gambor nyer... vote!!! vote!!! vote!!!

lucky followers - saya mau hadiah


okkkkk... kepada sesaper yang nak join contest nie, boleh klik sini cecepat yer... oooo, xper kalau lelambat pun... due yer 31hb Jan nie... hehehe... hadiahnyer??????????? rm50 uolssss...
saper xnak kan!!!!!!!!!!

harusla keronsang sabah jadi pilihan

nakkkk nakkkk join contest nie.... nakkkkkk... contest oleh lieroseqiemi...

sesaper yang nak join contest nie, boleh klik sini lelaju cecepat yer.... jangan risau due yer 28hb Jan nie, pukul 12 tengahari... lama lagi kan...

saper tahu kenapa saya nak joinnnnn???? ader yang tahu!!!!! uish.... saya nak keronsang sabah..... haaaaa!!!! dah tahu kan sekarang!!!! sebab ader orang kata keronsang sabah nie memang tahan lama... bukan tue jer uolsssss... yer jugak comeiiiiii... *macam aku kan....* ahakxxx perasannnnn...

ok, sekian.... sila muntah kat toilet n bukan depan lappy korang... ahakx...

Monday, January 3, 2011

kulit kusam

kena tegur dengan member sebabbbb kulit aku kusam... aduihhhh.... wahai sahabat ku, ader kah ko tahu... aku dah cube bermacam2 produk dah nie... jangan kata la, dengan alaisyah, dengan garnier *mahal tue...*, dengan syurah lagi... boleh katakan seme produk aku dah try...

tapiiiiii

still lagi dtegur... :(( ader sape tahu dop cara yang okkkk... nak jugak la aku try...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.