Tuesday, January 25, 2011

money guess


kali nie join contest yang syam buat... sesaper yang nak join, boleh klik kat sini... start harini n last date yer 15hb Feb nie...

saya teka rm177.50...

saya nak tag intanzcraft untuk contest nie... boleh???

my favourite artist

saya join GA lagiiiii... hehhehe... sesaper yang nak join boleh klik kat sini yer... jom la kiter kongsi reramai artis pojaan hati kiter....

kena jawab soklan kannnn... jommmm jenguk jawapan saya pulak....

soklan2 nyer aderlahhhhh :

  1. siape favourite artist korang ? (tak kesah korea , eng or wateva . and group pon boleh )  ~joe cheng~
  2. nape suke dye ? ~he sooooo sweeettttt...~
  3. bagi 3 point pasal dirinye  . . ~caring, pandai nyanyi *suara yer beshhhh..., rambut yer cute kannnn...~
  4. nyatekan 2 lagu/drama/filem yang dye nyanyi/berlakon  ~they kiss again n love or bread~
  5. ape yang korang nak buat kalau jumpe favourite artist korang ?  ~tergamam... senyummmmmm....~
  6. kalau birthday favourite artist korang , korang nak bagi hadiah ape ? ~wish besday in malay.... *yer paham ke tidak nie???*
nak kenal x joe cheng tue yang mana????

yang nie la....

....

kat bawah nie ha!!!


ok... sekarang saya nak tag,
hannan
miszsheyla
mama mirza

Hadiah FM dari Abu Dhabi


saya join lagi GA yang sukasuki wat... sesaper yang nak join, boleh klik kat sini cecepat yer... due yer pun dah malam nie *25hb Jan, pukul 12 tengah malam...* sempat lagi kan aku joinnn...

Monday, January 24, 2011

cara rompak zaman sekarang.....

zaman sekarang nie zaman yang penuh dengan pancaroba kan... nak pergi mana2 pun takut... *aku ler tue...* series la weiiii... aku nak g kedai yang hujung kampung tue pun takut... even time tue pukul 8malam... macam lahabau jer orang zaman sekarang... xder sivik ker aper???

kat kampung aku nie, dah ader perompak guna kekdah baru... aku pun naik seram nak duk rumah nie... dah la aku dengan mum jer kat rumah nie... time cuti, baru ler aku rasa aman-damai-selamat sikit duk rumah nie... kalau x..... memang aku akan pandang-jeling jer kat tingkap-pintu tue... memang x aman-tenang la tido aku memalam...

macam nie yer kekdah nyer... jangan pulak korang p amalkan... x elok kkk...

perompak akan bagi salam... *nampak macam baik jer kan...* tetibaaaaa... kalau tuan rumah xder, teruihhh kebas ape yang aderrrr... kalau boleh ubat gigi pun, ubat gigi yer baham... nak wat per la dengan ubat gigi tue...

macam dah kemaruk jer orang zaman sekarang nie... sampaikan bende yang xpenting pun, ko nak jugak... kalau ubat gigi tue jenis emas-berlian tue, logik la ko nak kebas tue, logik la jugak.... iniiiiiiiiiiiiiii...

kalau tuan rumah tue kuor time bagi salam tue... yer akan kata la, yer nak jumpa someone tapi padahal nan adoooo... yer kata la, yer nak jumpa ahmad ker, timah ker, pakmat ker... kalau yang kuor tue, nenek tua... lagi la koooo... tetiba jer nenek tue dah kena ikat la, itu la, ini la... anak2 muder zaman sekarang nie memang xder adab langsung ker??? xbelajar adab ker aper budak nie... aishhhh...

nie pulak citer aku... bebenor okkk... xder nyer menipu...

malam tue, lebih kurang pukul 12tengah malam.. aku n my mum jer yang ader kat rumah... mum kejutkan aku... katanyer ader yang bagi salam tapi sebab aku mengantuk-tahap-gaban, aku wat booo layan jer... esoknyer aku tanya my mum... katanyer memang betul... aku ingatkan mimpi jer... sekali kooooo... betul rupenyer.... terkejut aku...

mak sedara aku pun bagitahu ler.. tue ler taktik orang zaman sekarang... memang dahsyatttt... aku pun xterpikir nak wat cenggitu...

katakanlah malam tue aku terbangun... agak2 nyer aper yang akan terjadi... entah2 kuor suratkabor muka depan nie... ishhhh... memang menyeramkan...

tue la... pompuan memang kena ader pelindung... kalau ko ader black-belt *ye ker perkataan nie???* pun kira ok la dari xder langsung kan...

bile dengar jer aper yang mak saudara aku tue cakap, teruih aku g youtube n cari video taekwondo... haha :)) takut koooo...

Sunday, January 23, 2011

follower...

kali nie aku memang pening-tahap-giga bilamana.... ader someone kater aku xfollow yer... padahal setahu aku, aku dah follow blog yer tue dari zaman-tuk-kaduk lagi... dari zaman yer habaq kat aku, yang yer ader blog... boleh plaq camtue...

aku pun berfikir sejenak... ehmmmmmm... ok... maybe ader gangguan-istilah kat situ... check balik kat yer punyer follower n KONPEMMM nama aku xder.... dah gelabah dah aku nie... dah la aku nie sorang yang mudah gelabah... lagiiiiiiii la aku penggelabah bila jadi camnie...

selidik2 punyer selidik... n tanya punyer tanya... rupenyerrrrrrrrrrrrrrrrrr.... aku kena g kat blog yer n klik kat follower yer, baruuuuuu la aku nie follower yer...

korang tahu????

aku baru tahu.... penjakun betul la aku nie... erk!!! ker ader yang terasa... soriiiii... kalau anda sekalian terasa... :))

10sen pun berkira...

situasi itu....

hari : luper la..
masa : petang *agaknyer pukul 6lebih kot...*

macam nie... my mum nak biskut, tapi dah habis stok pulak... nak g pasaraya macam malas pulak.. so jejak la kaki nie kat kedai area2 rumah nie... belek2 biskut... pilih la biskut nie... n barang2 lain... beratur kat kaunter... lepas jer mamat-makcik-pakcik, my turn... scan harga..

aku : kak, bukan ker biskut nie rm6.40...

pekedai tue pun jenguk balik tag harga n mesin harga yer...

dia : yer laa... rm6.40...

lepas jer bayor... kedengaran la suara kat belakang...

dia : bukannyer banyak pun... 10sen jer... itu pun nak berkira...

aku pandang belakang tapi yer wat kira2 barang orang belakang aku...

hati aku : kak, aku nie bukannyer nak berkira 10sen tue... aku cuma tanya jer..

mentang2 la kedai ko nie memang sentiasa berpengunjung, maka ko boleh wat sesuka hati jer keeeeee... lantak la harga yang ko tag tue sama ke x dengan mesin ko scan... cuba bayangkan kalau ader pengunjung yang lagi cibai dari aku... mulut yer dari besar dari mulut aku... baru ko tahu langit tue tinggi ker rendah... *baca : geram*

kalau ko tue keje kat mydin ke, giant ker... konpem2 la xsampai 2,3 hari ko keje kat situ, memang dah kena buang agaknyer...

Friday, January 21, 2011

tepung dan kek

saya pun nak join jugak GA yang nie... GA nie mama mirza yang wat...

saper yang nak join, boleh klik sini cecepat yer... due yer pun dah nak dekat, 31hb Jan nie...

saper yang suker kek???? ooooo... my bro.... boleh makan 2biji tue sekali ngap jer... memang xtoleh-kiri-kanan dah... "zulkifli" and "mohd adam haziq"... hehehe... :))

Thursday, January 20, 2011

vote and win

saya nak join lagi... hahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! saya dah jadi addict dengan contest-GA-bende-alah nie.... :))

sesaper nak join saya, boleh klik kat sini cecepat yer... due yer 28hb Feb nie... lambat lagi kannnnn!!!!!!!!! jom reramai klik yer.....

lawakan gambor nyer... vote!!! vote!!! vote!!!

lucky followers - saya mau hadiah


okkkkk... kepada sesaper yang nak join contest nie, boleh klik sini cecepat yer... oooo, xper kalau lelambat pun... due yer 31hb Jan nie... hehehe... hadiahnyer??????????? rm50 uolssss...
saper xnak kan!!!!!!!!!!

harusla keronsang sabah jadi pilihan

nakkkk nakkkk join contest nie.... nakkkkkk... contest oleh lieroseqiemi...

sesaper yang nak join contest nie, boleh klik sini lelaju cecepat yer.... jangan risau due yer 28hb Jan nie, pukul 12 tengahari... lama lagi kan...

saper tahu kenapa saya nak joinnnnn???? ader yang tahu!!!!! uish.... saya nak keronsang sabah..... haaaaa!!!! dah tahu kan sekarang!!!! sebab ader orang kata keronsang sabah nie memang tahan lama... bukan tue jer uolsssss... yer jugak comeiiiiii... *macam aku kan....* ahakxxx perasannnnn...

ok, sekian.... sila muntah kat toilet n bukan depan lappy korang... ahakx...

Monday, January 3, 2011

kulit kusam

kena tegur dengan member sebabbbb kulit aku kusam... aduihhhh.... wahai sahabat ku, ader kah ko tahu... aku dah cube bermacam2 produk dah nie... jangan kata la, dengan alaisyah, dengan garnier *mahal tue...*, dengan syurah lagi... boleh katakan seme produk aku dah try...

tapiiiiii

still lagi dtegur... :(( ader sape tahu dop cara yang okkkk... nak jugak la aku try...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.