Friday, September 30, 2011

thanks tune talk

thanx tune talk for this. hehehe...... :)))))

percuma simcard. yeahhhhh boleh BIS. orang kata kalau BIS dengan tune talk lagi murah. betul ke tidop, xtahu la aku nyer. aku mana pernah guna BIS lagi. nie pun duk guna wifi streamyx. kalau la aku p keje jauh nanti, xtahu la gaya aku malam2. meroyan tenet kot. aku memang jenis xboleh hidup tanpa tenet. dah cuba untuk 3hari tanpa tenet. last2 aku merayap ke cc walaupun aku xkenal orang kat dalam tue camner. kalau kat kampung nie, aku hanya akan p ke cc yang aku dah kenal owner dia jer.
yesssss i admit. aku memang cerewet orangnya. :p

masa dapat simcard nie, poslaju yang hantor. aku dah blur. saper pulak yang kasi hadiah nie. dahla sekeping jer kertas kat dalam tue. posmen pulak luper nak ambil copy untuk dia. lagilaaaa aku seram.
kang ader yang hantor macam2 kat aku n aku nak mengadu camner. xder bukti. xker serammmmm tue.

dengan takut2 aku n adik buka parcel tue. n tadaaaaaaaaa syukorrrrr i dapat simcard u, bukan benda pelik2. :) kena beli handphone lagi satu nie. sekarang nie dah ada maxis+celcom. handphone apa yer yang seswai dengan tune talk nie? bb? samsung galaxy tab 10.1'? hahaha pangggggggggggg!!!! terkesima sebentar. sekarang bertambah lagi satu. minta2 la kerajaan x adakan tax untuk top-up. kalau x, merana aku.

no untuk yang nie spesel. cox aku request n accepted. maknanya xder orang guna lagi nombor tue. tahu pasal free simcard nie pun, masa freebies war2kan pasal hal nie. nak try jugak la. mana la tahu kot2 ader yang tersimpang jauh ker. boleh la jugak mengetest freebies nie. n ianya x menghampakan aku. :')

tapikan, camner nak top-up simcard nie. xpernah pulak aku tengok kat terengganu nie ada yang jual top-up untuk tune talk. ker aku yang xtahu? sekian, aku yang ketinggalan.


~ nescafe gold ~

dapat nie lagi. heheeeee.... thanx nescafe

ok, aku bukannya peminat setia nescafe. kalau yang 3-in-1 pun, aku dah macam zombi bila minum. niekan pulak yang jenis original macam nie. lagilaaaa aku xboleh tidor malam. golek2 tengok citer pun, belum tentu lagi aku lelap. untuk sample nie, dia kasi 4bungkus yang kecil2 tue. aku hanya mampu rasa satu jer, yang lagi tiga aku kasi kat maksaudara. :p

yang sebungkus aku minum tue pun dah bergelen2 air masak kena minum n tidor pukul 3-4pagi, then pagi tue masuk keje pukul 9, memang xder la makna la aku nak minum lagi tiga tue. baik la aku sedekah kat maksaudara aku, ader jugak pekdahnya. kalau time belajar dulu maybe ader la kegunaan nescafe nie. boleh stay-up study. tapi aku nie gaya stay-up last minute, maka selalu la kena ceramah free dek kawan2. maka kawan aku telah mem-banned aku dari minum nescafe 3hari sebelum paper.

style minum yang xpatut korang contohi. esok nak paper pagi n banyak lagi chapter x cover, maka malam tue aku hentam nescafe panas2. hehe..... saper nak contohi boleh, tapi akibat yang belakang2 sila tanggung sendiri. =.=

yang nescafe gold nie beshhhhh... xpahit sangat n gula dia tue 'sedang'2 jer letak. dia bau pahit tapi rasa manis. saper yang pernah minum air teh perisa karamel tahu la camner rasa dia. yang teh karamel nie pulak beza. ko bau pahit tapi sebenarnya manis. bila dah masuk mulut manis, bila ko kemam lama2 dalam mulut n hujung2 saki baki dalam cawan tue, ko boleh rasa dia punya pahit. macam rencah kehidupan pulak kan. -.-

nie la rupa teh karamel bagi sesiapa yang xpernah tahu. sila la cari kat kedai bagi sesiapa yang nak try. :)

p/s : my acik xminum teh karamel nie dengan gula. katanya karamel tue boleh dianggap sebagai gula. korang camner?


Thursday, September 29, 2011

thanks kotex


yang nie free sample form kotex. just register pung pang pung pang, maka dapat la yang nie. boleh la try camner rasanya. sesiapa yang belum pernah daftar lagi jadi member kotex nie, sila la berbuat sekarang. boleh dapat banyak info+hadiah menarik2.

sebelum lanjutkan n3 nie, peringatan untuk korg. n3 nie untuk pompuan only. lelaki boleh nak baca, dendiam sudah lepas baca. jangan bising2 k.

aku memang pengguna tetap kotex. jenama lain, aku 'kureng' sikit. xtahu la kenapa. fikiran aku kot. memang dari zaman dulu2 lagi, aku dah start kotex nie. kalau pakai jenama lain, mula la fikir lain + luar alam. :p  kakak aku ajar aku pakai benda alah nie pun, diajar dengan kotex.

dah try pakai banyak kali kotex pantiliner nie. tapi harinie pakai, esok x, lusa pakai, tunggu minggu depan pulak. camtue la. memang xkan pakai hari2.

lepas jer baca blog kakdi, terus aku pakai sokmo2. selama nie main pakai-x-pakai-x jer. bila kakdi bagitahu apa yang akan terjadi n apa yang kakdi bagitahu tue pernah terjadi kat aku, maka aku pakai sentiasa. takut okeiiiii. dah tua2 nie la baru teringat, zaman anak2 dara dulu xdernya aku nak beringat. errrrrrr..... peringatan : aku belum kahwen tapi maksaudara2 aku dah sibuk suruh kahwen. =.=

seronok pulak bila dah pakai nie. macam teruja nak tahu apa yang akan terjadi. dia ada banyak pilihan perasa. nak yang original ada, nak green tea ada. macam2 ada. macam astro pulak kan? tapi aku minat dengan green tea dari kotex. setakat nie yang aku jumpa, jenama lain ada yang original jer. ke ada tapi aku xtahu?

mula2 tue memang macam xberapa nak ok sikit. ada macam gatal la, itu la, xselesa la, ini la. lama2 pakai macam best pulak. kalau xpakai se hari, mesti rasa lain. xpercaya? korang try la sendiri. baru tahu 'feel' tue camner.

sekarang nie pun kotex ader wat promosi yang letak pantiliner dalam kotak2. aku beli yang nie la. kotak2 dia pun lawa. murah pun murah. kalau aku rasa macam dah xder sangat kotak nak kasi present kawan, aku hentam kotak nie jer dulu.


 

Monday, September 26, 2011

nesvita 3-in-1


yang nie saya dapat sample from nestle. tahupun masa jenguk blog ifa. yer dapat free sample, aku pun apalagi. nak mencuba. mana la tahu kot2 ader rezki aku, boleh percuma nesvita nie. :) yer, ader rezki aku. syukorrrr..... balik jer dari KL-johor hantar adik aku belajar. bertimbun parcel sampai rumah. one of them is thisssssss... from nestle.... (-.-)v  i loikeeeee......

memang suka nesvita. dari zaman duk hostel lagi. siap paksa ayah belikan kalau nak p lawat. ianya senang nak minum. just letak air panas, kacau2 n then siappppp... xpayah dah nak pikir kena letak gula berapa sudu, kena tambah apa ker. kalau nak tambah susu tepung, sedap jugak. tapi bukan aku la orangnya. aku hanya minum susu tepung sajerrrr... original punya tepung susu n nespray only, xletak gula or apa2. :') brand lain xboleh terima. tekak budak kecik kot.

tiga2 nie aku balun sendiri. x kongsi dengan sesiapa pun. adik aku nak? sila berkunjung ke kedai yer, dik. :p jangan duk merengek2 kat sebelah aku.


lagumu laguku


saya dapat nie dari freebies @ thestar yang saya join entah bila. agak2 luper bilamana aku duk approve jer sapa2 yang request. saya memang suka join GA, contest or apa2 jer lah yang boleh mengurangkan tensen saya nie. jangan bagi saya teka teki, saya memang merangkak nak jawab. huhu

saya dapat emel, kata menang cd nie. serieslyyyy saya memang xtahu nadhira nie saper. main hentam jer masuk contest. xkisah dah contest apa.

mula2 yer kata boleh datang ambil sendiri. aku dah syokkkk nak g kl nie. dah terbayang dah nak jenjalan, shopping, jumpa kawan. gosip2an. sekaliiiii kakak aku kata, xpayah. biar dia jer p ambil. baik, kak. adikmu ini menurut perintah.

emel balik tanya, boleh x kalau orang lain ambil behalf of me. yer jawab ok, just bagi nama n bila dia nak mari ambil. yer balas emel xlebih dari 3jam even aku emel dia lepas office hour. memang punctual la mamat nie. aku pulakkkkkkk.... tergedik2 nak bagi nama. :p tanya kakak, bila boleh ambil. disuruhnya menunggu dulu. bila dah nak balik kampung nanti, singgah sana n terus balik. okkkk, fine. rumah ko sekangkang kera jer dari opis mamat nie. aku xreply emel tue. aku tunggu akak aku bagi kata putus. yer la. kang aku mereply, menunggu mamat nie. kata nak smpai, xsampai2 jugak. berasap mamat nie, aku xtanggung..... =.=

last2, kakak aku sampai rumah beraya tanpa aku membalas emel tersebut. maka tiada la cd tersebut untuk diberayakan. aku dah kuciwaaaaa n siap marah2 kakak aku lagi... kakak aku kata, terlupa nak kasitahu. lagipun jalan jemmmmm memanjang. kakak aku memang xkan jalan kaki nak p mana2. paling2 koman pun, dia akan suruh kawan dia hantarkan. nak naik teksi@bas? agaknya tunggu kucing bertanduk kot. mentang2 dah ader kete, xnak langsung jalan kaki.-.-

aku ingatkan dah xder rezki cd nie. sekaliiii lepas raya, yer hantor emel minta alamat n seangkatan dengannya nak pos. alahaiiiii kalau ku tahu boleh pos, dah lama aku kasi alamat, pakcik. aku baca syarat dia haritue, katanya kena ambil sendiri kat opis. ker mata aku dah rabun banyak? ehmmmmm.... kena g wat spek nie. ader sesiapa nak sponsor? :")

lagu dia best. nak dengar? erk...... tunggu aku rajin dulu yer. lambat bebenor tenet nie mendownload lagu.


Sunday, September 18, 2011

tq stabilo

tq stabilo for this!!!
.
.
.

 sample yangg aku dapat. hehee... suka suka suka :)

 nie la contoh pen yang dapat tue. biru n hitam. dua2 dah dicuba n very satisfied. ader lagi x sample, stabilo? *wink*

dah dapat lama dah hadiah nie. tapi biasa la, kalau tuan empunya blog kepala dia macam agak2 pusing penangan nescafe. maka n3 nie pun up la time pen nie dah digunakan barkali2 tanpa henti.=)

memang besh la guna pen nie. lancar jer. n mata dia xder la besar mana n xder la kecil mana. aku nie memang agak 'berangin' sikit la kalau bab2 pen nie. nak tulisan lawa jerrrr memanjang. nak beli pen, memang hazab la saper yang soping dengan aku. pen sebatang, belek macam nak beli sekarton.

ia la, orang kata, tulisan tue menunjukkan personiliti seseorang. kalau la tulisan ko tue macam cakar ayam, orang dah boleh predict ko nie macam mana...hehe :) jadi untuk menjadikan personiliti aku nie seperti low-profile, sila la cover dengan tulisan. hahaha!!! aueeeewwwww... low profile koooo... (-.-)v

sesiapa yang nak rasa keseronokan guna pen nie, boleh la p cari kat kedai. jangan tanya aku, stabilo still bagi free ke tidop sebab n3 nie sepatutnya up berkurun yang lama.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.