Tuesday, October 11, 2011

~ ichikami ~


nie shampoo. kahhhhh macam la orang lain xboleh nak detect. pangggg nak? dapat nie as free sample from freebies tapi under aper, jangan ditanya, aku luper.

yer bagi sekali dengan conditioner. tapi aku xguna lagi cox rambut aku nie style sensitive. memang amat2 takut untuk apply benda yang aku xpasti.

sebelum nie guna head n shoulder. ok. kelemumur hilang even xsemua. tapi hilang la jugak dari aku duk garu2 time panas2 amat tue. cuaca yang amat2 panas nie memang agak menensenkan bagi aku. lebih2 lagi bagi orang yang pakai tudung everyday g keje. nak bagi rambut tue ber-udara pun kena tunggu time rehat. tapi kalau rehat la timenya ko nak wat seme benda, memang xder rehat la rambut ko. kusam2 jer kulit kepala aku nie ha!!! so memang nak kena cari shampoo yang seswai dengan kulit kepala. 

sebelum nie aku pakai entah jenama apa entah. memang teruk kepala aku. oooo yer. aku xsuka potong rambut kat kedai sebab nanti diorang akan suggest untuk cuci kepala n pakai shampoo diorang. aku jenis malas nak berkira so aku on apa2 jer. bila dah balik rumah, mula la aku merungut xhenti2. that's my usual habit.  adik n kakak2 aku memang dah lali dengan habit yang nie. diorang dah malas nak layan, dengar jer la aku membebel xhengat dunia nie. =.=

shampoo nie xtry lagi. ader kat bilik air tue. hujung minggu nie baru nak me-nry. bukannyer aper. kalau ader apa2 perubahan kat rambut aku nie, boleh la aku membebel ikut ym kat adik aku. xder la ganggu masa dia nak menidor. ok, ini adalah amalan yang seharusnya korang x ikut. jangan membebel pada orang yang xspatutnya. -.-

kalau ikut penerangan yang aku dapat dari sample dia tue. seswai la dengan aku punyer condition rambut n kulit kepala. dia boleh repair balik condition rambut tue kasi stabil. aku luper ramuan dia sebab semuanya dalam japan. masa nak baca ramuan dia tue, aku siap skype lagi dengan member yang belajar bahasa jepun. ate aku nie belajar mandarin xlepas2, camner nak masyukkkk bahasa lain?
dia ader jugak bagi translation kat kertas, tapi aku lagi pueh hati bila kawan aku translate. padahal aku saja nak gedik2 dengan kawan aku. saja la nak tunjuk2 yang aku dapat produk dari japan. =.=

lagipun ramuan2 dari japan nie biasanya menggunakan nature product. so disebabkan itu, aku nak me-nry. mana la tahu kot2 menjadi dengan kulit kepala aku yang terlebih sensitive nie. =.= saper yang pernah try produk nie, sila la bagitahu aku camner yer. boleh la kita kongsi2. :)


 

2 comments:

  1. hahaha ngomel sorg² je la..cian adik awk jd 'mangsa' :P

    ReplyDelete
  2. mana bleh ngomel sorg. nanti dikatakn lain plak.
    hehe....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.