Monday, April 16, 2012

nail polish bukan untuk kuku jer. :)


nie nail polish yang akak aku kasi. errr aku pun luper dia kasi bila. tapi dah lama dah la. jangan tanya jenama apa. sebab aku sendiri xtahu nail polish yang nie jenama apa. hehe... =)

mula2 dia kasi tue, aku dah tercengang2. apakehalnya pulak ko kasi aku nie? macam la aku guna barang2 camnie. tengok, rajin la. guna? xpernah lagi. ya hampunnnn akak aku nie. kalau bagi kek ke, barang kemas ker, boleh aku rembat awal2.

sekali angah aku balik time cuti sekolah baru nie, dia tengok nail polish nie xterusik lagi.

angah : ko xguna ker polish nail nie?

aku : nak buat apa. malas la nak cuci2 nie. nanti nak ambil air sembahyang lagi. leceh :(
angah : alaaaa. benda nie bukan untuk letak kat kuku jer la. banyak la kegunaan dia.
aku : banyak? bukan letak kat kuku jer ke?

angah aku dah gelak macam apa jer. yer, angah. aku tahu la aku nie jakun. tapi xpayah la beria2 sangat gelakkan aku nie.

rupanya polish nie banyak kegunaan dia. boleh lekatkan berlian2 kerongsang yang suka tercabut tue. al-maklum la. aku nie suka membeli kerongsang yang kecil2 tue. sekali pakai, terus tercabut 2,3biji manik. ganas kebenor aku nie pakai. =(

bukan tue jer. kalau korang beli kasut mahal2 n ada sekembang bunga kat atas kasut tue. tapi baru pakai 2,3kali, bunga dah tercabut. nak buang rasa sayang. macam togel jer kasut tue kalau buang. boleh guna nail polish nak lekatkan balik bunga kembang setaman tue. cuma kena tunggu kasi betul2 kering, baru boleh guna. n cuba elakkan kena air.

banyak lagi kegunaan dia sebenarnya. kat sini ada terangkan. yang paling penting bila time nak apply nail polish tue, jangan biarkan lelama kat luar nanti kena angin@udara, gamnya akan berketul maknanya dah tarik keluar berus nail polish, terus apply kat benda yang kita nak lekat. kalau biarkan lelama, nanti kering n gam dia berketul, memang susah nak apply. kalau apply jugak, hodoh jadinya barang kita nanti. xnak barang jadi xcantik, kan? :[


 

2 comments:

  1. a'aa betoi tu.. nail polish ni blh lekatkan berlian.. sy tau pun sbb sepupu gtau..hihii

    ReplyDelete
  2. tue la.
    slalu fikir nail polish nie utk kuku jer.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.