Thursday, February 14, 2013

PJU vs PJS

hari tue aku duk pung pang kat twitter pasal aku p KL ambil my sis. si kurus mengambil si gemuk. kahkahkah!!! gila kejam statement aku. xper, dik. ko gemuk ker, kurus ker, kakak ko sayang jer kat ko. tapi kalau boleh, sila la kurangkan berat. boleh la aku kurangkan membeli baju. kita kongsi2 jer. hint tue, hint tersirat namanya.

saper2 yang stay kat KL, xpayah habaq la apa maknanya PJU or PJS tue. ataupun korang xkan sesat nak cari arah mana PJS or PJU tue terletak. tapi bagi aku yang boleh dikatakan suka makan langsat nie. xpayah duk habaq la. kena hon tue mainan utama la kalau drive. kalau xkena hon, tue maknanya aku drive sesiput. sesiput pun malu tengok aku.

alkisahnya macam nie. my sis xdapat tiket, cuti seminggu. xder gayanya dia nak melepak huhahuha kat rumah sewa sensorang. maka dipujuknya si kurus ini mengambilnya. yerla, si kurus kan baik hati. jumaat malam p KL dengan bas, sampai pagi sabtu. santai2 jap, relax2kan badan. dalam pukul 10pagi macam tue, tolak balik semula ke terengganu. tapi sempat la sambar sebijik novel buat pengubat lara. nanti2 aku review novel tue. xrugi beli. :)

keluar jer dari One Utama, kawan adik call, nak tumpang jugak sebab xder tiket. ok la. kita p ambil dia. dia kat area PJU, tapi aku xtau PJU yang mana satu. aku kan buta sikit bab2 jalan nie. ko nak tumpangkan kawan? silakan. tapi habaq mai jalan mana kena lalu. jangan tanya aku nak belok kiri or kanan. aku tau pegang stereng jer.

adik aku pun sama jugak! langsat sesama. kawannya kasi direction dah macam itik-ayam punya percakapan. berapa kali entah salah jalan. last2 p tanya kat balai polis. itupun aku xtahu balai polis mana. nampak signboard balai polis, lega sesangat.

rupa2nya dari balai polis menghala ke PJU tue cuma 15minit jer. tapi aku drive kereta tue 2jam! dahla matahari tegak atas kepala. peluh2 menitik xhengat! melekit. :(

PJU = petaling jaya utara.
PJS = petaling jaya selatan

tahu x apa dipemikiran aku bilamana asyik jumpa signboard PJS?



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Thursday, February 7, 2013

happy CNY everyone!!!

happy CNY everyone. untuk semua yang singgah kat sini. untuk semua yang mengenali saya. untuk semua la. semoga perayaan ini disambut dengan penuh keterujaan dan penuh kegembiraan.

raya kat mana? cuti berapa lama? nie la soalan yang kebiasaannya ditanya. dah tang cuti@raya, konfem la orang tanya macam nie. cuba kalau ko mengandung. nanti orang tanya pulak, 'baby girl ke boy'? bila hantar kad kahwen,'wah, dah nak kahwen. tahniah!!!' soalan wajib. hehe

sumber : google

rabu dah start keje. xper, nanti raya melayu, kita pulak cuti seminggu. :) korang yang cuti seminggu, xder nak ke mana2 ker? rehat kat rumah sudah. nanti naik keje, mental+fizikal kena jaga.

doakan saya selamat kembali pergi n pulang. si kurus nak pergi mengambil si gemuk gara2 tiket bas xder. si cikgu dah selamat mengembara dengan sekeping tiket. xpernah lagi drive terengganu-KL. minta2 xmakan 'langsat' kali nie. dan mohon juga, jalan xjammed.


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.