Monday, September 2, 2013

download lagu?????????

1st tutorial, nak cite pasal download lagu... ceera guna software ares... klu bab2 lagu nie, biasanyer aku guna 4shared. sebelum nie memang pengguna tetap youtube. n then satu ari tue bila aku nak download lagu dah xboleh, so aku dah malas nak guna. aku biarkan jer... hahaha, gila kejam kan aku nie.

sebenarnyer kawan aku kata, klu jadi cenggitu, kite kena download balik realplayer... baru la bleh download guna utube tue... :))

iyerrrrr, kengkawan. aku memang pengkejam orangnyer. masa guna youtube nie, aku hanya download ser cite jer iaituuuuuuuuuuuuu 'its fated to love u'.. yang lain tue ada la jugak la download, tapi amat2 sikit tengoknya. bila ramai kata best n aku teruja nak tau, baru la aku download. tuepun aku preview dulu citer yer camner.

sila bangga yer kengkawan ngan aku punyer keterujaan cite tue. sebab aku download time 2minggu lagi nak exam. rela bersengkang mata nak download, tapi lagi rela keroh-keroh bila nana ajak membaca akaun n segala subjek yang aku ambil time tue.... n aku juga rela menghabiskan rm10 untuk mengdownload citer nie di cc daripada menghabiskan duit itu untuk makan. *jangan habaq kat acik aku tau. matik la klu dia tau*

peringatan to sesape yang rasa nak kapel dengan aku.... ko mesti tabahkan ati dengan perangai aku. klu aku down, siap la duit dalam wallet ko. aku down, wallet ko pn down jugak.
klu x nipis disebabkan cd, yer akan nipis disebabkan makanan.. huargh huargh huargh.... pengkecik bukan sebarang pengkecik, pengkecik ini makan banyakkkkkkkkkkkkkk....... klu nak salahkan puncanyer, sila la salahkan my broooo... bcoz of him, aku banyak sesangatttt makan...

jangan minta aku download software nie untuk tatapan peminat lappy aku. sebarang download2 akan ditegah buat sementara waktu sehinggalah diberitahu kelak. agak2 la ko... yer peminat2 lappy ku. bukan sehingga diberitahu tapi sehingga aku membeli cd untuk mengopi cite2 dalam lappy nie.. dah berat dah nie.

sape nak sponsor cd, sila lah angkat tgn n kaki koooooooooooooo... acik aku dah reject awal2 sebab yer dah surrender awal2 bila tgk kandungan lappy aku.

acik : adikkkkkkkkkkkkkk. apsal lappy ko lembab gila nak buka micro opis....

aku : ................................. *wink* diam itu lebih baik daripada bersuara...

selepas digeledah sana-sini, maka terdengarlah suara sumbang ini.....

acik : segala bagai cite ko letak dalam nie!!!!!!!!!!! patut la lembab semacam. ko jangan pk leh download lagi la selepas nie. klu ko nak download gak. acik band ko dari guna lappy, ko guna jer la pc kat bawah tue.....

lappy kami xkongsi. tapi dia suka geledek lappy saya. dah macam makwe kelebet2 handset pakwe. :(

oooohhhh... ohhhhhh.. xmungkin ku akan mengguna pc kat bawah tue. dah la lagi lembab dari lappy aku, leh plak ader virus yang xleh nak buang. even pc tue dah beberapa kali di format. memang tahap humban buat takun laut jer la...
walid cakap bleh guna lagi tue... betul koooo, walid aku buat guna untuk tengok email yer... laju jer aku tengok... tapi apsal bila tiba time aku guna, yer lembab semacam jer...

 **************************************************
Now sudah ada banyak software yang boleh untuk kita dload lagu dengan jayanye + cepat..

Bukan kata lagu ko boleh dload, video and software pun boleh jugak..

Mungkin ramai yang dah tau software apa yang aku maksudkan.. tapi ramai jugak yang tak tahu...

Software yang aku maksudhkan adalah software ares.. aku senang guna ares, tapi banyak lagi software yang sama fungsi cam ares.. like limewire and apa ntah lagi, tak ingat nama..

Camne nak dload.. just taip kat google.. dload ares..

Aku pilih yang no 2... so click dload ares free...

Kuar window nie.. click dload now!!!


Then click dload..

Sini ko leh run terus or save 1st.. aku sarankan uols save dulu.. sebab senang, kang ko format komputer.. installer ares dah ada.. kang tak payah la ko nak dload ares untuk kali kesepuluh... but simpan la software ni kat D or external hardisk...

Kalau sapa yang save.. after save... run software dan install macam biasa...

Dah run. Ares akan automatic masuk dalam program files...

Dan ini interface ares...

Kat atas tu, ada 7 button...

Untuk search lagu, ko click kat button search...
Kalau nak seacrh software or game ko click kat sofware...

Once ko dah taip lagu yang ko nak, dia akan automatic keluar segala jenis lagu yang ada..
Contoh taip micheal jackson...
Kang semua lagu MJ akan kuar tersusun kat situ.. pilih la lagu mana yang berkenan.. dah jumpa yang berkenan.. ko click dua kali title.. dan dia akan automatic dload lagu yang diclick..

Nak tengok lagu tu sudah siap dload, pergi kat button transfer...
Kalau hijau, means sudah completed...

Semua lagu2 yang di dload... akan diisi di dalam locate file.. nanti ko click sahaja locate file yang ada dibawah button seacrh...

Dan semua lagu2 yang dload berada di dalam file yang sama..=D

Mudah sahaja..
Lepas nie tak payah la susah2 nak carik website yang sedikan lagu untuk di dload..

Tapi ada setengah komputer yang sekat program ini, agak2 ko punye opis... banyak nau sekat itu ini, berangan la ko nak dload lagu guna ares, hoho~

note: lagu melayu industan cina semua ado..

Selamat Mencuba...
***************************************************
credit and thanx to ceera.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.