Friday, September 27, 2013

sabtu tanpa plastik


berkurun entri nie didraftkan, baru hari nie nak update. penyakit apa la yang melanda diri ini? tolongla vitamin M pergi jauh2, x larat dah nak hadap ko. haha. orang psiko memang macam nie. salah sendiri, tapi tuding jari kat orang. tuding? apa tue? errr tunjuk kot. abaikan.

hari sabtu hari paling malas nak jelajah kedai besar2 nie. kena bayar 20sen untuk plastik. minyak naik kan sekarang nie? maka belanja pun kena la ber-ala kadar. sederhana kata orang.

bila entah aku pergi giant kuala terengganu, lupa dah. tapi dia ada sediakan kotak untuk letak barang. maknanya korang dah x payah bayar 20sen, just ambil kotak, letak dalam troli n tolak itu troli.
kalau x nak ambil time masuk, ambil time bayar or keluar dari mall.



ini orang lagi dahsyat punya perangai.
ambil kotak kat giant, tapi pergi membeli kat mydin. boleh? haha. mydin x sediakan kotak macam giant. aku agakla kan. kalau mydin sediakan kotak, entah2 dah berkerumun orang kat tempat tue. xnampak kotak, nampak orang jer.

kalau bawa kotak nie, masuk mydin, memang agak payah sikit la. aku rasa bukan sikit, banyakkk. guard kat pintu masuk akan check satu2 kotak. bila dah masuk, mata dia akan ikut ko sampai la ko hilang dari pandangan mata dia. takut la kita selit apa2 ke kat celah2 kotak yang dia x nampak.

ada jugak yang bagi pandangan, guna plastik lutsinar putih yang kita letak sayur timbang tue. ok jugak kan pendapat tue. nanti nak try la.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.