Friday, September 27, 2013

Tutorial 'blur'kan orang disekeliling dan fokus pada kita

Jum Tutorial

Mula mula korang open lah adobe korang dan gambar yang korang nak guna..


Lepas tu korang klik kat Tool klik Tool Blur..contoh cam kat bawah nie k.Pastikan korang klik simbol tu..law korang tak nampak simbol tu..korang klik kanan kat anak panah macam kat gambar bawah nie.Dan korang pilih Blur k.


D
ah tu korang klik lak kanan kat gambar korang..Dan korang akan tengok Pop up macam kat bawah nie..yang kat anak panah tu korang leh adjust size Brush blur korang k.


And korang blur kan lah kawasan sekeliling korang tu..


So law dah korang akan dapat hasil yang macam kat bawah nie..



Ok tu je

Senang kan

Selamat mencuba..
****************************
credit and thanx to wan.


abaikan muka keserabaian model itu. *kutuk diri sendiri, xper, kan? lalala....

korang kena banyak menyabarkan diri dalam proses blur nie. kalau boleh, cuba elakkan guna gambar yang dah sedia ada kala terang or gambar pecah2.
bila korang guna gambar tue, korang xkan mudah perasan bilamana ia dh blur.

same goes to me. bukan main lagi aku blurkan gambar pecah2+agak terang. sampai naik hot, bila la gambar nie nak blur.
last2 terus satu gambar blur. kahkahkah!!! *pang* ok, aku gelak sopan.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.