Monday, September 2, 2013

tutorial diasble copy gambar

copy-paste jugak.. bila la aku nak buat tutorial atas daya usaha sendiri? *macam la ko pandai.*

acik tue memang pendengki dengan aku.. walid n papa minta yer g giant, beli barang2 dapur. teruih diangkutnyer aku. katanyer xtau camne nak pilih barang, sebenornyer menjeles aku lekat punggung n hadap lappy... hehehe...
tapi ader gak pekdahnyer, aku leh try mcflurry milo mcd. best woooo, nanti ko try yer.. memang mantap wa cakap sama luuu... thumbs up to mcd. nanti2 kita kelepet acik lagi, yer. bonus bila erk?

klu ko nak try kat umah bleh gak.. tapi rumit la cara yer... ko just blender ais+milo. ais tue letak bebanyak, tabur milo n siappppp... beshhh knnnn... sedap nie klu panas cenggini pekena segelas. legaaaa tekak.

************************************************
Ramai yang nak tahu cara untuk menghalang gambar dicopy orang.. sori lambat kasik tutorial. Sebab aku pun baru tau cara2nya.. semua atas bantuan google.. tq google.. ewahhhhh..

Ok, sonang yo sebenarnya..

Pertama
Uols tulis entry seperti biasa. Upload gambar segala bagai. Dah siap upload gambar..

Kedua




click la gambar nie kalau berani...

Click pada edithtml yang ada pada entry anda... Dah click.. ko carik ler code2 gambar yang ada dalam edithtml tu.. jangan fening.. ayat2 code memang gitu..

Ketiga


Ini contoh code gambar

Makanya, ko kena carik satu2 gambar yang ko upload dalam entry... dan buang coding yang color merah itu, sebab code merah tu la yang membolehkan pics korang dicopy...

Keempat

Code gambar lepas edit.


Kelima
Publish post macam biasa...

dan cuba uols click pada gambar. Kalau tak pergi ke page lain, means dah berjaya la tu..

**********************************************
                                       thanx and credit to ceera.
 
aku xtry pun bende-alah nie sebab bagi aku xpenting... saper la yg nk copy gambar aku, yer dok.. lain la klu aku nie angelina ker, oprah ker, siti nurhaliza ke.. maunyer la berduyun-duyun orang2 malaysia nie duk jengah blog aku n duk mengopi segala bagai barang dalam blog aku... watermark gambar pun aku x apply. malas punya pasal.
bila aku dah glamor nanti, aku try tutorial nie. *bila la nak glamor nie?*

alhamdullilah... hidup aku masih lagi sempurna.. xder saper nak gelodek aku punyer idup... masih lagi dengan perangai kanak2 rebina untuk mengelakkan ketuaan itu terserlah bilamana aku ada lagi 4tahun sebelum umur bermula 3+++...

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.