Sunday, September 15, 2013

tutorial google translate

*************************************************
Tutorial kembali lagik..

Soklan dari Ynn, baru tadi ku cek soklan2 di tutorial... dan baru ku jawab tak tau nak buat.. dan baru jugak ku google camne nak buat.. dan baru ku dapat ilmu..

And now, aku mau berkongsi.. huhu~
Benda baik tak baik ditangguh2.. =P padahal orang tanya camne nak buat menu tab pun sampai la nie aku tak jawab2..

Yang tu nanti eh.. agak complicated sedikit..

Ok.. apa itu google translate..
If uols punye blog, dihujani oleh entry english.. means every post uols.. english sesado.. satu hapak melayu pun takde..

So sangat sesuai la korang buh google translate nie.. kot2 ada orang korean nak baca blog ko tapi tak paham english.. dorang leh tukarkan english terus ke korean.. begitu..

Hanya click mengguna jari..

Tapi sapa yang buat entry guna bahasa melayu yang tak berapa nak melayu nie.. jangan harap la ko nak buh google translate tu.. ko nak translate ke bahasa apa?? tamil?? huhu~

Coding yang aku bagi nie.. dari english ke bahasa2 yang lain..


Kat mana nak paste?
Layout - add a gadget - html/javascript..

Camne nak copy, sila tekan kat keyboard ctrlC, harap maklum..


Selamat Mencuba...
******************************************
credit and thanx to ceera.

benda alah nie aku xnak letak kat blog nie... blog lain aku xterfikir pulak nak letak... nanti2 ler...
lagipun aku nie bukannyer nak cakap korean ker, france ker, aper ker... omputih pun tunggang terbalik jarang kkkk... perghhhh...
aku nie cakap melayu asliiii sajorkkkk... kalau masuk lagu asli, agak2 cam menang kannn...
 
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.