Sunday, September 15, 2013

tutorial header

**********************************************
Atas permintaan.. Bukan aku saje2 nak buat eh...

Kita kena pikir, tak semua orang celik it cam kita, so... kalau tak tahu.. tanye je.. jangan malu2.. Kalau aku rasa aku tau, aku bagitau.. kalau aku tak tau, tak dapek la den nak nolong..

Nak masukkan header kat blog very easy... tak susah.. yang penting uols kena la ada gambar yang nak di jadikan header...

Kalau pandai edit, sila edit dulu... crop mana2 yang patut..

Nak lagi cantik.. siapkan dia punye size..

Saiz yang cantik adalah; 880 x 350 atau 760 x 320

Ikut la header ko besar mana kan.. size header ada kat edit html tu.. kalau rajin sila godek sendiri..

Then, kalau dah puas hati... pergi la ke page elements

Nak masukkan header, ko takyah susah2 nak godek kat edit html.. coz, kat sini pun dah buleh bubuh.. dia kasi uols jalan senang.. jangan lak gediks2 nak guna jalan susah jugak. Ada paham???

Click edit..
Then akan kuar window nie...

Kat sini, masukkan je header yang sedia ada tu...

Done..

Kan sonang tu.. =P

Ok, kalau nak buh gambar kat bawah plak... scroll bawah skit kat page elements tu..

add a gadget.. amik bahagian pict punye.. dan masukkan gambar macam biasa..

Save..

Siap sudah...

Selamat Mencuba..
************************************************
credit and thanx to ceera.

nak try jugak benda alah nie... tapi tunggu aku edit gambo cecanthek baru ler aku apply kat blog nie... 'tuggu gambo cechanthek'... xtahan ayat tueeee...
entah ler bile aku nak buat... gambo pun xtransfer lagi...

sedih kan bila lappy rosak xder signal... :((

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.