Sunday, September 15, 2013

tutorial kotak carian google

**********************************************
Disebabkan ramai yang tanya camne nak masukkan google dalam blog. Dan untuk tidak menghampakan uols. Kali nie kita belajar cara2 nak masukkan google..

Sonang yo

Korang copy pastekan saja coding ini.. =D






Google

































Atau code ini pun boleh... pendek skit...



Ataupun sila ke dashboard - add a gadget - search blog
=) then add masuk dalam blog. Dah ada kat blog ko.. very d easy measy kan....

Sebelum save.. sila tukar url aku kepada url blog korang.. ada 4 url yang ada dalam coding itu..

Nak tukar color background pun ko leh tukar kat atas tu.. kat bgcolor.. tapi tak guna pink black green bagai eh.. dia guna coding #7892ko so, pandai2 la ko carik color yang ko nak tu code nye apa..

Selamat Mencuba...
**********************************************
credit and thanx to ceera.

bagi aku la kannnn... ko xyah la duk mengoyan segala bagai hanya kerana nak copy coding tue tapi xjadi... ape kate kalau ko ambil jalan yang paling senang tueeee....

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.