Friday, September 13, 2013

tutorial nuffnang

klu pasal nuffnang nie, aku rasa ader baiknyer klu ko x private kan blog ko.. cam hampeh jer nak dapat duit tapi ko private blog.. aper ko ingat nuffnang tue akan bagi ko duit cenggitu jer ke????????? makhluk
manusia nie yang berhati mulia...>
katakanlah ko private.. so maknanyer xder saper la nak klik kat ko punyer advertise kan... so, klu itu la yang terjadi, camner pulak ko nak dapat income, takpun camner orang nak masuk ko punyer blog... read all the n3, or cooment n3 ko, kannnnnnnnn!!!!!!!!!!!!

sebab nuffnang nie akan bagi income based on the klik kt advertise ataupun bilangan orang yang masuk ko punyer blog... cenggitu la nuffnang bagi duit kt korg.. ader paham??????????

aper2 pun, copy-paste kan dulu tutorial nie...

*********************************************************
Ok, sapa2 yang tamak cam aku.. nak ada iklan nuffnang kat blog.. boleh la ikuti tutorial ceeramoon nie, hahahaha.. =P

1st sekali, register nuffnang as a blogger..

Dah register semua... kena la ikut step2 ni dulu, be4 korang amik coding yang sedia ada kat dalam nuffnang tu untuk letak kat blog korang. Coz kalau uols main letak je.. compom tak menjadik...

Mula2 sekali.. isi Blog Manager uols dulu... Kat sini masukkan blog name and blog url, serta language apa yang uols guna...

Ok, dah isi.. nanti dia akan kuar page survey...

Isi la dulu menatang survey ni dulu.. jawab la semua soklan yang ada.. tak susah pun.. sonang yo...

Kalau nak hentam, ikut sukahati korang...

Bila dah submit.. baru uols pergi ke add adv untuk amik segal coding yang ada...

Ada 3 jenis eh...
  1. Header
  2. Sidebar
  3. Between content..
Ok, bab sidebar ramai dah tau.. copy paste kan je kat dalam gadget untuk sidebar page kita...
Add a gadget - html/javascript - paste coding nuffnang - save

Done for sidebar..

Untuk header plak.. begini eh, copy coding untuk header.. then pergi ke layout - edit html... tick kan di Expand Widget Templates dulu.. then carik coding nie.. letak coding nuffnang dibawah coding













skip to main |
skip to sidebar

Letakkan between coding2 yang aku tunjuk nie eh...

Done

Then, to put on between contents plak.. ikut coding nie..



-->




Senang ajer kan.. copy coding kat nuffnang.. Then carik coding between tulisan merah yang aku bagi tu.. Then paste je..

Save...

Done..

Abis citer...

Camne nak kasik nuffnag uols cepat naik, itu aku tak tau.. Kena kerja keras skit la.. kalau hits uols tinggi, makanye.. nuffnang uols pun insyaAllah akan tinggi..

Selamat mencuba...
****************************************************************
credit and thanx to ceera.


aku pun nak try jugak la nuffnang nie... even aku privatekan blog. sebab aku nak tengok camner yer berinteraksi dengan blog2 yang diprivate kan.... jom kite mencuba nyer...

blog private pun ok jugak tapi tue maknanyer ko tengok blog ko sendiri... income pun ciputttt jer la, xder la semahal blog yang xdiprivate or blog biasaaa...
 
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?
-->

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.