Sunday, September 15, 2013

tutorial printscreen

***************************************
Ada jugak yang berjaya capture 1M di CM, shukeeeeeeee sukeeeeee... Dengan itu, aku saje2 mau buat tutorial bagaimana untuk printscreen apa2 saja jenis screen, =P

Kalau ko nak copy bulat2 apa yang ko nampak kat comp screen ko sekarang.. takkan nak guna camera untuk capture plak kan.. mau kena fokus betul2. Kalau tak kang mesti ada garis2 pelik yang keluar..

Jadiknye, cara mudah untuk printscreen adalah dengannnnnnnnn...

Sila perhati keyboard masing2.. nampak tak ada button printscreen itu.. atau shortformnye adalahhhhhhh... Print Scrn

Haaaa.. kalau dah nampak tekan sekali... kalau tak puas hati, boleh tekan sebanyak lapanploh kali, huhu~

Ok, sudah???

After that.. ko bukak apa sahaja jenis sofware imageeeeee.. bagi menyenangkan korang, sila bukak paint.. coz semua komputer ada paint...

Tau tak nak carik paint kat mana???

Pergi start - all program - accessories - paint

Dah open, ko tekan ctrlV untuk paste... pastu save if taknak cut apa2, kalau nak cut apa2, ko pandai2 la explore.. satu keja plak aku nak ajar satu2... =D

After save boleh la bubuh kat blog masing2...

Selamat Mencuba
**************************************
credit and thanx to ceera.

aku xtry pun bende alah nie sebab aku xtau nak print aper guna 'printscreen' tue...
kalau zaman belajar dedoluuuu tue, boleh ler aku apply bende alah nie... espeziallly bile aku terajin untuk mengopi benda yang xboleh dikopi... apedia??? biarlah rahsia... hanya aku jer yang tau apekebende tueee... ish ish ish...

kalau bab2 edit kat paint tue... aku memang xsuka koooo... sebab yer xboleh nak edit lagi bila dah edit... bila ko nak edit tue, ko kena tentukan benda yang ko nak tue, aderlah bebetulnyerrrr bukannyerrrr nak edit lagikkkkkk...
kalau ko xnak guna paint, ko boleh guna software yang ko edit gambo tue....

ader faham!!!!!
 
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.