Friday, September 13, 2013

tutorial private n3


tutorial nie memang aku nak apply sampai bila2... *apa benda yang ko xnak apply?* mana la tau kan tetiba jer aku nak public balik aku punyer 3blog tue, boleh la aku apply n3 nie.. jom kite mengopy-paste segala bende kat dalam nie...
aku xapply pun lagi n3 nie... tggu bile aku xkebuzi-an maner lagi...

************************************************
Macam mana nak buat protection entry.. Yela, kekadang ada secret nak bagitau. Tapi taknak bagitau semua readers.. kira ko nak kongsi dengan segelintir saja gitu. Tapi gatai nak buat entry..

Ok, begini caranya..

Step 1;

Carik coding ini dalam layout - edithtml

Dah jumpa, ko pastekan coding2 ini diatas coding


akan jadik begini..




Setel ini, kita pergi ke step ke2

Skang ko bukak page ni..

http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/

Nanti ko akan nampak box2 disitu..

Key itu, ko masukkan la cam password gitu. Jadik ko kena ingat la. Kang sia2 plak buat protection entry, tapi tak ingat password..

Pastu kat plain text tu.. ko taip la macam biasa. Like ko buat entry la.. nak ngumpat bla bla bla.. segala bagai pun buleh..

Dah siap semua ko click button Encrypt yang ada kat plain text itu...

Nanti kuar la coding yang akan memeningkan kepala korang, hehehe...

Abaikan saje yang Clipher text color pink tu.. ko tumpu saja pada HTML code color pepel itu...

Ok, ko copy semua text2 tu.. dan pergi ke blog ko balik..

Nak paste mana?? pastekan sajaa di create new post tempat ko taip2 entry tu..

Contoh:



Yang show encypted text tu ko boleh tukar kepada.. ini Rahsia, ko sibuk nak baca buat apa.. gitu..

Pastu just publish.. siap sudah...

Kalau ko nak entry bergambar jadik protection entry.. ko taip siap2 dulu kat blog ko, masukkan gambar semua siap2.. pasti click edithtml untuk ko copy semua word yang ada.. pastu pastekan masuk dalam plain text.. then click button Encrypt. Copy balik coding dalam HTML code itu. Dan masukkan balik dalam new post. Then publish..

Siap sudah..

Harap korang paham.. kalau tak paham, takyah sibuk nak buat protection entry, *terkasar sudah..

Cuba click kalau berani, hoho~
**********************************************
credit and thanx to ceera.
 
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.