Sunday, September 15, 2013

tutorial resolution

**********************************************
Blog ini masih lagi dalam pembikinan.. banyak benda nak diedit lagi.. expecially tang header and background. So, satu2 la naaaaaa...

Aku takkan private coz takat edit belakang2 tak menggangu mata korang kot.. hoho~

Andddddddd.. if komputer uols sampai nak kena scroll2 ke tepi coz terlebih besar... actually, bukan salah blog aku eh.. tapi resolution yang uols set kat komputer uols yang kecik sangat.. *means, resolutin kecik = display nampak gedabak besar...

So, how nak kasik nampak kecik, comel dan menarik???

Meh sini aku ajar.. *ceaaaaa.. dah cam tutorial lak blog aku nie, hahaha..

1st sekali pergi ke control panel, then carik display, dah jumpa display click kat settings... Haaaaaaa.. kat situ ada screen resolution, less and more kan.. just tarik je ketepi ke kanan ikut sukahati korang... then ok... done

=D

Oh, semalam takleh online ok.. huh!!! stress mak nokssssss.. rasa cam tak lengkap je hidup nie.. zackU ah nie... dah la laptop dia problem, pastu pc umah aku pun jadik problem gara2 tangan dia, hoho~ sebab apa gara2 dia?? sebab dia yang guna last.. so, boleh la salahkan dia.. muahahahaha...

Dats y la blog aku tak berupdate.. kalau tak?? korang ingat aku nak biarkan ajer ke blog aku nie takder new entry, jangan harap ok...

note: nanti aku bagi tutorial untuk buat 3 column plak eh..
******************************************************
credit and thanx to ceera.

aku boleh ler terrrrbiasaaa tengok bende alah nie tapi xtuko pun resolution tueeee coxxxx biler ader yang silap, aku xtau nak tuko camner...

aku : acikkkkk... tolong adik....

biler yer tengok

acik : kan acik dah kata... adik xpayah duk tuko lagikkkk... kan acik dah setup dah...

ko tengok!!! kan aku dah kata... kalau aku godek2 jer lappy tue n something change... ko bersiap2 ler tadah telingerrrrr...
 
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.