Monday, September 16, 2013

tutorial schedule / auto publish

***************************************
Ok, hari ni kita mulakan dengan tutorial eh.. saje je kasik korang belajar dulu, wakakaka...

Camne nak buat autoPublish..

ate, sonang je uols... Uols cuma perlu tukar kan date ngan timesajork sebelum dipublishkan.. La nie, tak payah dah bukak draft.blogger.com... dekat blogger.com pun dah buleh buat auto publish...

Mula-mula...

Siapkan entry uols cam biasa..

Then click post options, kat situ ada post date and time.. So tukar kan kat situ.. If nak publish besok kul 2.30pm.. tukarkan je datenye dan masa nye cam biasa...

Pastu click publish post cam biasa jugak..

Dia takkan terus publish.. Dia akan masuk dalam schedule.. Like this..


Tu diaaaaaaaaaaaa...

Ok, ada paham semuaaaaaaaaa???

So, if korang ada 3 citer dalam sehari.. takyah la korang publish sekaligus.. Update sekaligus can, tapi publish tu biar ada jarak.. nampak skit korang update selalu..

Itu la yang selalu dibuat oleh aku dan vp.. =P

Selamat mencuba...
**************************************************
credit and thanx to ceera.

aku xbuat pun benda alah nie... macam biasa lah, alasannyerrrrr 'aper ko nak buat dengan auto publish nie?'....
biasanya yang buat auto publish nie, semuanyer yang biasa buat cerite kat blog yer... kalau xpun, yang jenis berjalan sajorkkk time cuti... time tue, ko boleh la letak berapa banyak ko punyer auto publish... time tue, xder la ko nak dengar orang komen gelabah2 cakap ko xhapdate blog...

aku nak letak benda alah nie... nak buat ape??? macam la aku nie banyak kebeno tempat nak g jalan... lain la kalau aku nie, jenis kaki yang berjalan macam my sis... boleh la aku buat cenggitueee... nie, nak g jalan??? tuggu la mak aku gelebah2 cakap nak g rumah sape2... time tue baru lerrr aku gelabah2 cari jalan mana nak lalu... :))
 
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.