Friday, September 13, 2013

tutorial stiky mode

tutorial nie macam kite nak confius kan orang ler.. org ingat kite x hapdate, sebenornyer kite dah hapdate.. klu hang buat cenggini, hang boleh tau la.. sama ader bloggggggggggg korang nie diminatiiiiiiiiiiiiiiiii ataupun tidakkkkkkkkkkkkkkkkk... *not so my blog* its based on komen yang orang kasi ler...

nie cara nyer...

***********************************************
Gi mana nak buat sticky mode.. ala uols, sonang gilos ok.. Tapi takpe, tak semua tau kan. Dulu pun aku tak tau, andak yang dok explain camne nak buat..

If uols ada entry yang nak kena duduk kat atas selama 2 3 hari. Untuk mengambil perhatian blogger. Begini caranya..

Mula2.. buat entry cam biasa.. publish jugak cam biasa..

Takyah tukar date time lagi masa nie.. sebab kita kena publish cam biasa dulu...

After dah publish tu... edit balik entry tu untuk kita tukar date and time..

Masa nie kita tukar tarikh dia.. Kalau ko nak seminggu entry tu kat atas.. ko tukar la sampai tarikh seminggu, gitu...

Then publish...
Dia takkan masuk dalam schedule coz mula2 kita dah publish.. Lain la if ko taip2 entry pastu ko tukar tarikh siap2, yang tu memang entry akan masuk dalam schedule. Tapi yang nie, ko publish 1st cam biasa.. Then edit, tukar tarikh.. pastu publish lagi sekali..

Gitu..

See.. senang kan.. make sure bagi tau itu sticky mode.. nanti orang ingat ko tak update2..
**********************************
credit and thanx to ceera.

aku xbuat pun stiky mode nie.. aper la aku nie.. dh termakan vitamin M banyak agaknyer... asyik MMMMMMMMMM jer memanjang...

bukan termakan banyak pun... biasanyer orang yang buat sticky mode nie, biasanyer blog yer ader buat test ape kebende ke, ader poll ke, ikut suka hati blogger tue la nak buat aper pun kat blog yer...
baru ler apply sticky mode nie....

yang memandai nak letak sticky mode, tapi n3 ntah hape2, sila la padamkan niat anda dengan kadar selaju cahaya. sekian. jumpa lagi. :)
 
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.