Sunday, September 22, 2013

tutorial vote rating

********************************
ceera, camne nak letak vote yg ada gambar bintang tu kat setiap entry?

Aku baru try buat tadik.. berjaya plak, hiks.. so bergini la caranye...

1st uols pergi ke website ini... kalau nak belajar sendiri la.. http://js-kit.com/ratings/

Tapi aku tau, ada jugak yang malas nak godek2 kan.. so takpe.. aku leh bagitau kat blog aku nie ha.. camne uols nak letak rating kat setiap entry uols...

Ini coding ratings.. sila copy paste masuk dalam blog..




Ini yang paling basic sekali.. kalau uols tak suka color green leh gak tukar coding tu jadik red, violet, blue, golden and bla bla bla..

So, di mana uols nak kena letak coding nie.. ok di sini ya..

Click Settings - Formatting

Then uols paste kan coding tadik masuk ke dalam post template..

Save settings..

Pastu update cam biasa.. nanti korang akan nampak vote ratings kat setiap entry uols...

Coding itu akan sentiasa ada setiap kali uols nak buat entry baru. So pandai2 kalih ke bawah untuk memulakan entry..

Selamat Mencuba..
******************************************
credit and thanx to ceera.

aku xbuat pun bende alah nie... sebabbb aku dah letak kat post template tue signature... tapi boleh jer kalau ko nak menyemakkkannnn blog ko tue dengan letak segala bende alah kat bawah n3 ko tetiap kali ko taip n3....

tapi blog aku nehiiii kkkk... aku sayang lagi blog aku nie... xder nyer aku nak letak bende alah yang boleh menyemak mata aku... lagi naik tensonnnn ader la...
 
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.