Sunday, September 22, 2013

tutorial widget twitter di bog

***************************************
Kat blog vp dah ada dah tutorial nie. Tapi dah ada yang tanya aku camne nak buat, kita kasik ajar ajer la eh..

Aku pun belajar dari vp jugak, hehehehe...

Memula, bukak akaun twitter memasing.
Sapa yang takde twitter sila la bukak account eh...
Uiii twitter pun boleh buat duit okey, jangan ko ingat blog ajer boleh buat duit, twitter lagi cepat ko dapat duit.

Jangan lupa add saya tau, hehehe
@ceeramoon

1) scroll bawah sekali. Then click Recourses

2) Then click see all widgets.

3) click my website dan pilih search widgets.

Search Query tu, ko masukkan nick ko. Lepas tu click test settings.
Title and Caption ikut sokahati memasing

Tepi tu ada settings, preferences, appearance and Dimension.
Click dulu baru tau...
Tu aku tak terangkan la.. memasing paham kot bila dah click kang.

Then click finish and grab code.
Copy dan pastekan ke dalam blog memasing..

Macam biasa, di blog..
Design - page elements - add a gadget - html/javascript.

Selamat Mencuba.
*************************************************************************
credit and thanx to ceera.

ko ikut jer step yang ceera ajo nie... memang dapat ler... tapi aku xtry lagi tadi... tapiiii aku dah try buka aku punyer twitter n done... aku dah tau ler... p
part yang susah tue hanyerlah part yang aku nak google untuk resources tue jer... ko kena tengok bebetul apekebende yang ko nak n then done....

kat blog nurul iman nanti aku add yer... kat situ boleh ler ko tengok ape kebende yang aku buat arinie...
dah lama xjenguk chupa churp n twitter sampai luper aku punyer paswerd... gelabah duk ingat... mujur ingat... :((
 
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

All content provided on this "nursueada.blogspot.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of nursueada.blogspot.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.